avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara
As vrea sa stiu daca in conditiile in care se face un partaj amiabil sau juridic se poate afla despre o proprietate necunoscuta de unul din soti.
O proprietate cumparata in timpul casatoriei dar in secret.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:02, 10 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
La orice forma de partaj sunt supuse impartelii bunurile prezentate in masa partajabila si eventuale conturi bancare.
Oricum, instrainarea unui bun imobil cumparat in perioada casatoriei si nesupus partajului (care nu apare in masa partajabila) este IMPOSIBILA!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soțul respectiv nu il declara, nu.
Însă nu ar avea interesul să ascundă. Fiind dobândit în timpul căsătoriei, imobilul este bun comun, iar daca nu este inclus la partaj, va rămâne comun.
Ceea ce înseamnă că soțul care a cumparat va avea nevoie in permanență și de acordul dvs ca să îl vândă mai departe sau sa dispună de el.
Cu alte cuvinte, o sa il încurcati ulterior.
Cu alte cuvinte daca sunt singurul proprietar trecut in acte, cand vreau sa vand o sa fie necesar si acordul sotului/sotiei ?

Chiar daca nu stie despre imobil ?

raluk0207 a scris:

Dacă soțul respectiv nu il declara, nu.
Însă nu ar avea interesul să ascundă. Fiind dobândit în timpul căsătoriei, imobilul este bun comun, iar daca nu este inclus la partaj, va rămâne comun.
Ceea ce înseamnă că soțul care a cumparat va avea nevoie in permanență și de acordul dvs ca să îl vândă mai departe sau sa dispună de el.
Cu alte cuvinte, o sa il încurcati ulterior.

Da. Pentru ca orice bun dobândit prin cumpărare in timpul căsătoriei este bun comun. Indiferent ca sunteti "trecut" doar dvs. La data achiziției erați căsătorit.
Afara de cazul in care ati încheiat anterior cumpararii o convenție matrimonială de separație de bunuri.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament Dana Lascar Dana Lascar Sant casatorita,pot cumparat un apartament numai pe numele meu,cu drept de uzufruct pt fiul meu. Trebuie sa fie mentionat acordul sotului meu in contractul de ... (vezi toată discuția)