avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate carmaciu

Activitate carmaciu

1. As dori sa stiu care este modalitatea cea mai economica de a radia o firma cu asociat unic, care nu a activat niciodata, si care in prezent are activitatea suspendata pentru o durata de trei ani, perioada ce se apropie de sfarsit.
2. Ce se intampla in situatia in care nu mai intreprind nicio actiune privitoare la aceasta firma? Exista posibilitatea radierii din oficiu?
Multumesc frumos.
Strict vorbind despre acordul de mediere in cazul special al conflictului intre soti, acesta se finalizeaza intr-o hotarare de expedient data de instanta. Daca insa o parte considera ca a fost vorba despre un viciu de consimtamant la semnarea acordului de mediere, de pilda dolul, poate exercita calea extraordinara de atac, solicitand o actiune in anulare. In acest caz ramane ca partea care invoca dolul sa il poata proba.
Am vandut in urma cu zece ani un autoturism unui cetatean, am mers cu el la primarie ca sa inregistram autoturismul pe numele lui. Era coada, asa ca l-am lasat la coada si am plecat. De atunci platesc anual impozitul pe masina si nu stiu cum sa procedez ca sa o radiez de la fisc. Nu detin niciun act al autoturismului, ci doar o copie a contractului de vanzare-cumparare. Sunt convins ca autoturismul nu mai exista fizic de mult, pentru ca l-am dat in urmarire la Politie si nu i s-a dat de urma. M-am gandit sa-l declar furat, cu acte cu tot, intrucat detin datele de identificare, de pe copia contractului de vanzare-cumparare. Impozitul nu este mare, fiind vorba despre un Oltcit Special, cu motor de 650 centimetri cubi. De aceea nu sunt dispus sa cheltuiesc o suma prea mare de bani ca sa scap si de iure de acest autoturism. Am vazut pe forum ca un cetatean a rezolvat o problema similara dand o declaratie pe proprie raspundere in fata notarului, cu care apoi s-a prezentat la primarie si a reusit astfel sa radieze de la fisc respectivul autoturism. Ma intreb daca aceasta procedura are temei legal si este acceptata unanim.
Pentru un SRL infiintat in octombrie 2011, care nu a avut nici un fel de activitate in 2011 (si nici pana in prezent), mai trebuie depuse acuma situatii? Am depus formularul 392 la vremea lui, pe zero.
Avand in vedere faptul ca in Romania suntem departe de stabilitate in materie de fisc, normele fiscale aflandu-se intr-o perpetua si apriga dinamica, cred ca ar fi foarte bine ca sa existe un newsletter de alerta, eventual denumit ALERTA FISCALA, care sa fie transmis cu 3 - 7 zile inainte de termenul scadent. Este foarte bine-venit faptul ca asemenea newsletter sunt deja transmise =D>, deci nu fac o propunere noua, ci doresc doar ca titlul respectivelor newsletter sa fie distinct, scris cu rosu, sa atraga atentia, ca sa nu platim ca fraierii amenzi, doar pentru ca ritmul de schimbare in legiferare al ANAF este extrem de alert si imprevizibil.:D
În proiectul de lege privind completarea OUG 195/2002, în concret, se propune:
„1. instituirea obligaţiei persoanelor cu domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat, de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.”
În opinia mea, prin această solicitare aberantă, asistăm la un abuz fără precedent al unui stat de tip polițienesc, în care cetățeanul este considerat aprioric vinovat, și care trebuie să se disculpe prin furnizarea unor documente ce nu au nicio justificare într-un stat membru UE. Probabil că după intrarea în vigoare a acestei aberații legislative, poliția va începe o vânătoare de vrăjitoare, oprind în trafic toate autovehiculele cu plăcuțe străine.
Ce inseamna A DETINE un autovehicul, in sensul OUG 195/2002? Adica, daca ma aflu la volanul unui autovehicul ce nu-mi apartine, inseamna ca il detin in acel moment? Sa presupunem ca un prieten sau o ruda cu domiciliul in alta tara, aflat in vizita la mine, mi-a imprumutat autovehiculul sau: inseamna ca trebuie ca in prealabil sa-mi faca o procura notariala tradusa? E absurd. Nici pe timpul lui Ceausescu nu a existat o asemenea prevedere.