avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate bortosc

Activitate bortosc

Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Norma legala invocata este un caz de nulitate relativa a PV. Puteti obtine anularea numai in cazul in care dovediti un prejudiciu.

Si totusi:

Practica instantelor afirma ca atata vreme cat plangerea a ajuns unde trebuie nu se poate retine vreun prejudiciu si, deci, ca nu se impune anularea PV pentru acest motiv. :(
Răspuns la discuția Incident in trafic
Daca aveti posibilitatea de a plati cei 10 milioane si de a scapa numai cu atat, va sfatuiesc sa o faceti cat mai repede. Totul in cadru oficial si cu inscrisuri doveditoare a impacarii. Altfel dati banii degeaba si in plus, va alegeti si cu continuarea actiunii penale.
Răspuns la discuția ajutor!
Si in plus, e nul pentru lipsa cauzei ;)

Aici ar trebui discutat putin si sa ne dai mai multe detalii. Care e obiectul contractului? Concret, la ce se obliga partile? Cat mai multe detalii pot duce la o incadrare cat mai corecta a raportului juridic.
E facut deja recursul, doar ca nu inteleg solutia instantei de a respinge plangerea ca tardiva...

Spuneai ca si tie ti se pare ca 1 feb ar fi ultima zi... Imi spui, te rog, si mie daca ai ceva concret pe care te bazezi? Inca nu e tarziu sa precizez motivele de recurs...
Răspuns la discuția Incident in trafic
Avocat specializat pe drept penal! Si asta cat mai repede, inainte de a avea orice contact cu politia, inainte de a vorbi cu orice alta autoritate.

Sunt sanse chiar sa scapati basma-curata, dar asta depinde intru totul de avocatul pe care il angajati sa va apere.

In cel mai bun caz nu patiti nimic, in cel mai rau caz, inchisoare de la o luna la trei ani sau amenda penala (pt. infractiunea de distrugere). E de mentionat faptul ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala... Deci sanse sa nu patiti nimic grav sunt mari. :)
E bine incadrat subiectul... Doar ca ne gandim :)

Singura idee care imi vine in minte momentan este o actiune in constatarea simulatiei...

In fapt, avem 2 acte juridice (contracte): unul public, cel prin care Dvs. incheiati un contract cu compania de telefonie, si unul secret, intervenit intre Dvs. si beneficiara reala a contractului, prin care stabiliti ca ea este cea care se obliga fata de compania de telefonie si nu Dvs. Juridic vorbind, suntem in prezenta simulatiei prin interpunere de persoane.

Dvs. puteti porni o actiune in justitie impotriva vecinei prin care sa solicitati instantei sa constate simulatia. Efectele acestei actiuni sunt, printre altele, recunoasterea actului secret si, deci, temeiul pentru care sa o puteti obliga sa-si plateasca facturile restante.

Va marturisesc faptul ca sansele nu sunt tare mari, avand in vedere ca nu prea aveti cum sa dovediti existenta actului secret... Si chiar daca actiunea ar avea succes deplin, ar mai fi problema executarii silite, in sensul ca ma indoiesc de faptul ca vecina Dvs. ar avea bunuri care sa poata fi urmarite.

Concluzia e ca cel mai simplu si mai ieftin ar fi sa incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila sau, daca nu se poate, sa platiti factura.

P.S. Daca asteptati pana cand compania de telefonie demareaza procedurile de somatie de plata respectiv executare silita, singurul "castig" este ca veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, deci probabil dublarea sumei pe care o veti avea de achitat :(

P.P.S. Chiar si daca reusiti sa dovediti existenta actului secret, acesta nu are niciun efect asupra dreptului companiei de telefonie de a va actiona in judecata. Acesta ar putea, in cel mai bun caz, sa se constituie intr-un temei pentru care sa o chemati in judecata pe vecina Dvs si sa-i cereti sa achite contravaloarea facturilor.

Sfatul meu este sa mergeti la compania de telefonie, sa le explicati care e situatia si sa incercati sa cadeti la o intelegere cat mai favorabila pt. ambele parti. Oricum, cea mai buna solutie e sa platiti facturile si mai apoi sa incercati sa recuperati banii de la vecina dvs. pe ce cale credeti de cuviinta...
Răspuns la discuția Cale de acces
Calea de acces nu are nicio legatura cu certificatul de urbanism...

Dvs. beneficiati de servitutea legala de trecere, instituita de catre Codul Civil, articolele 616 - 619.

Apropos, terenul l-ati cumparat prin act notarial, nu? Intreb pentru ca mi se pare atipica mentiunea in contract despre faptul ca pe acel teren puteti construi.......
Cine imi poate spune cum se calculeaza termenul de 15 zile pentru inaintarea unei plangeri la adresa procesului verbal de constatare a contraventiei?

Eu stiam ca se aplica metoda de calcul pe zile libere, adica nu intra in calcul prima si ultima zi. Dar se pare ca instanta de judecata ma contrazice. O contestatie depusa in ultima zi dupa metoda de calcul pe zile libere a fost respinsa ca tardiva. Poate cineva sa imi spuna de ce?

Mai concret, pentru un proces verbal incheiat in data de 17 ianuarie a fost depusa plangerea in data de 2 februarie. :-/
Răspuns la discuția Procent
Sfat: avocatii care isi merita banii nu negociaza decat atunci cand e vorba de sume foarte mari (onorarii de la 10 - 20 de mi de euro in sus).

Pentru a va face o idee, intrebati la 2-3 birouri de avocatura dupa care mergeti la cel pe care doriti sa-l angajati. Preturile difera enorm de la un oras la altul, de la o cauza la alta, de la un avocat la altul...
Răspuns la discuția somatia de plata
Subscriu... E alegerea ta, desi parerea mea e ca ti-ar conveni mai degraba procedura somatiei de plata decat cea a dreptului comun.

Asta in cazul in care prin somatie de plata nu intelegi punerea in intarziere a debitorului sau invitatia la conciliere...