avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Activitate colaborator

Activitate colaborator

Discuție fals
Dacă o persoană fizică depune la o instanţă de judecată o cerere de chemare în judecată, pe diferite motive, în numele altei persoane (fără a avea acordul acestei persoane şi un document legal prin care este îndreptăţit să facă acest lucru) se poate solicita înscrierea în fals sau se poate depune plângere penală? Sau care este procedura în acest caz.
Discuție Taxa poluare
Doresc sa achizitionez un autoturism din Italia.Pentru a fi inmatriculat mi se cere sa platesc taxa de poluare.Stiu ca exista o rezolutie a Consiliului Europei sau a Curtii Europene ca aceasta taxa este ilegala.Desi am cerut explicatii de la Administratia Fiscala referitor la aceasta taxa,am primit un raspuns direct si sec:se plateste taxa de poluare.Care sunt etapele si conditiile de recuperare a acestei taxe.Multumesc.
Discuție Penalitãþi
Se pot pune penalizări la o hotărâre judecătoreasca ? Dacă da, care sunt prevederile legale care stabilesc acest lucru. Mulţumesc.
Administratorul a demisionat si a renuntat sa mai incaseze sumele de bani reprezentand cheltuielile de judecata, iar presedintele nou ales a hotarat sa puna aceste penalitati.Desi am achitat suma de 100 lei,(cu chitanta) presedintele nou ales a decis ca eu sa platesc suma de 450 lei+penalitati+penalitati la penalitati. I-am solicitat scris care este temeiul legal prin care calculeaza aceste penalitati si a raspuns ca sunt penalitati la hotararea judecatoreasca, iar daca am achitat in totalitate suma sa fac dovada cu chitante pentru ca nu a preluat arhiva de la fostul administrator pe motiv ca nu mai exista!!
Am actionat in judecata in anul 2009,pe presedintele asociatiei de propietari (in calitate de persoana fizica) si asociatia de propietari pentru efectuarea unor lucrari la coloanele de furnizare a agentului termic de catre o firma "adusa" de presedinte, fara a se respecta normele legale in vigoare. Am pierdut procesul si am fost obligat sa platesc cheltuieli de judecata 500 lei. Fara a fi efectuate forme de executare de catre parati, din anul 2010, cand mi s-a adus la cunostinta verbal ca am de achitat cheltuieli de judecata, am achitat suma de 100 lei, apoi administratorul nu a mai dorit sa primeasca nici o suma din aceaste cheltuieli. Ulterior presedintele a dispus administratorului sa imi calculeze penalitati, apoi penalitati la penalitati, desi nici pana acum nu au fost efectuate forme de executare. Cum pot rezolva aceasta problema? Multumesc.