avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati hotarare judecatoreasca

Am actionat in judecata in anul 2009,pe presedintele asociatiei de propietari (in calitate de persoana fizica) si asociatia de propietari pentru efectuarea unor lucrari la coloanele de furnizare a agentului termic de catre o firma "adusa" de presedinte, fara a se respecta normele legale in vigoare. Am pierdut procesul si am fost obligat sa platesc cheltuieli de judecata 500 lei. Fara a fi efectuate forme de executare de catre parati, din anul 2010, cand mi s-a adus la cunostinta verbal ca am de achitat cheltuieli de judecata, am achitat suma de 100 lei, apoi administratorul nu a mai dorit sa primeasca nici o suma din aceaste cheltuieli. Ulterior presedintele a dispus administratorului sa imi calculeze penalitati, apoi penalitati la penalitati, desi nici pana acum nu au fost efectuate forme de executare. Cum pot rezolva aceasta problema? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:12, 7 Ianuarie 2012
Contestati listele de intretinere in termen de 10 zile de la afisare,in caz contrar operand acceptarea tacita din partea dvs.
Inteleg ca dv ati vrut sa achitati cei 500 de lei. Ati paltit 100 lei si cand ati vrut sa platiti si diferenta nu vi s-au mai primit banii. Trebuia sa-i achiati direct la banca in contul asociatiei atunci cand ati vazut ca administratorul nu vrea sa mai incaseze. Acelasi lucru puteti sa-l faceti si acum: achiati cei 400 lei in contul asociatiei.
Totusi, spuneti-ne si noua, de ce nu a mai vrut administratorul sa va incaseze banii?

Referitor la efectuarea formelor de executare despre care intrebati insistent in mesajul dumneavoastra, trebuie sa stiti ca acestea se fac numai daca este cazul.
Cineva care este obligat prin hotararea instantei sa achite asociatiei o suma de bani, fiesc trebuie sa se conformeze hotararii si sa achite datoria. Asocaitia poate sa investeasca hotararea cu titlu executor in termen de 3 ani de la primirea hotararii. Dar executarea silita este in defavoarea datornicului, ca va mai suporta suplimentar si cheltuilelile de executare.
Asa ca este bine sa discutati cu presedintele, administratorul, cenzorul si sa platiti acea datorie de 400 lei. Daca nu aveti alte restante, soliciatati presedintelui sa anuleze penalizarile calculate pana acum (daca acestea au fost cauzate de neplata celor 400 lei cheltuieli de judecata).
Daca cei 400 lei ramasi de plata nu apar pe listele de intretinere nu pot aparea nici penalitati.
Normal era sa va treaca pe lista imediat ce ati pierdut procesul cei 500 lei, fie intr-o singura luna fie esalonat (dupa cum va intelegeati cu ei) si, daca nu plateati, sa perceapa penalitati conform legii.
Daca nu au procedat asa nu pot sa va ceara penalitati.
Cat despre penalitati la penalitati nu exista asa ceva.
Evident ca ramane sa le platiti restul de 400 lei.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Carturarul, utilizator
Administratorul a demisionat si a renuntat sa mai incaseze sumele de bani reprezentand cheltuielile de judecata, iar presedintele nou ales a hotarat sa puna aceste penalitati.Desi am achitat suma de 100 lei,(cu chitanta) presedintele nou ales a decis ca eu sa platesc suma de 450 lei+penalitati+penalitati la penalitati. I-am solicitat scris care este temeiul legal prin care calculeaza aceste penalitati si a raspuns ca sunt penalitati la hotararea judecatoreasca, iar daca am achitat in totalitate suma sa fac dovada cu chitante pentru ca nu a preluat arhiva de la fostul administrator pe motiv ca nu mai exista!!
colaborator a scris:
Administratorul a demisionat si a renuntat sa mai incaseze sumele de bani reprezentand cheltuielile de judecata,

Mi se intoarce logica pe dos! Pai daca administratorul a demisionat, nu este logic sa nu mai incaseze bani de la nimeni din asociatie si nici de la dumneavoastra!?
A demiosionat si nu mai are cum sa incaseze.
De incasat banii de la proprietari, inclusiv de la dv, trebuie sa-i incaseze urmatorul administrator sau casier.
Adica nici un proprietar nu a mai avut cui sa-i plateasca cotele de intretinere pentru ca administratorul a demisionat!?
Penalizari se pot calcula la orice suma restanta si in situatiua dv, depinde dupa cat timp ati vrut sa platiti acea diferenta de 400 lei.
Este normal ca in situatia in care exista probleme in preluarea documentelor, a situatiilor contabile de la vechiul administrator, presedintele sa va solicite sa faceti dovada platii cu chitantele ce le aveti, acesta fiind unul din scopurile in care se elibereaza chitantele.
Eu cred ca trebuie sa colaborati cu presedintele pentru a va achita debitul mai ales ca ati pierdut in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratora nu mi-a eliberat chitanta in urma platii iburlacu26 iburlacu26 Am si eu o nelamurire.Am fost dat in judecata ca am avut de plata 4700 lei restanta,nu am reusit sa-i dau in timpul oferit de administratie si s-a apelat la ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Administrator de scara refuza incasarea partiala carmencalineata carmencalineata Are voie un administrator de scara/de bloc sa nu primeasca o parte din bani : din restanta de 700 lei am fost azi sa platesc 400 lei si nu a vrut sa-mi ... (vezi toată discuția)