avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate oldjimmy70

Activitate oldjimmy70

Multumesc pentru mesaj.
Eu deja mi-am luat o casa batraneasca la tara, pt ca nimeni din familia aceea nu este zdravan la cap. Problema este ca mai am de lucru la ea pt amenajarea ei (pt a avea conditiile de trai pe care mi le-am facut aici, si cred ca in maxim 2-3 ani sa ma pot muta (sper sa mai poata rezista atat si parintii mei!) In timpul acesta mai creste si copilul si poate face naveta la liceu din clasa a IX -a.
Multumesc pt raspuns, dar din pacate nu este chiara asa. Daca sun la 112 si se deplaseaza un echipaj de Politie la imobilul meu, (pentru loviturile mentionate) seful acelui echipaj vrea sa discute si cu vecinele. Deoarece acestea nu deschid poarta, am fost atentionat sa nu mai chem echipajul pt acest lucru si sa vin a doua zi de dimineata sa depun plangere. Plangerile se solutioneaza in termen de cateva luni pana la un an. la ultima plangere depusa anul trecut in decembrie, am primit raspuns in cca 30 de zile, ca Politia face cercetari si in cel mai scurt timp de la finalizarea anchetei, mi se va comunica un raspuns. Intre timp, nebuna cea mai in varsta mi-a omorat pisica si mi-a mai spart chiar azi noapte un geam de la magazie, pt ca a dat prea tare cu bolovani si unul din ei a trecut peste gard. Azi a fost tata sa depuna plangere la Politie, dar i s-a spus ca nu este cel care se ocupa de zona noastra, si sa vina maine!
Buna ziua tuturor.
Am revenit asupra unui subiect mai vechi si anume acela cu vecinele mele nebune (mama=80 ani si fiica=60 ani, aproximativ)
Dupa ce in anul 2014, printr-o ordonanta a procurorului desemnat in acest caz (cel prin care am acuzat vecinele ca imi tulbura linistea locuintei,prin lovirea zidului meum, aflat pe limita de proprietate cu acestea, cu diverse obiecte-in special cu bolovani si cu ciocanul la diferite ore din zi si din noapte) a fost sanctionata una din ele cu o amenda de 1000 lei, odata cu intrarea noului cod de procedura penala, au inceput sa arunce din nou cu bolovani si sa bata cu ciocanul in zidul imobilului meu, cel putin de cate doua ori pe zi, dar, cu riscul de a ma repeta, preponderent noaptea, incepand cu orele 23.00 si pana la 06.00,
Totul din cauza faptului ca ele se considera supuse la "radiatii cu unde subsonice, cu un aparat construit artizanal de catre mine (care initial era un echipament NATO, furat de catre mine din unitatea militara unde lucrez!)
O anumita televiziune a facut trei episoade cu ele, intr-un episod fiica isi pune folie de staniol pe cap, impotriva radiatiilor, ca sa se poata odihni, In alt episod isi pune sticle cu apa care au proprietatea de a capta radiatiile, etc
In speranta ca se vor linisti, am acceptat mai multe controale de la comanda U.M. unde lucrez, cat si din partea Politiei Ploiesti, desi nu a fost emis vreun mandat de perchizitie. Degeaba, ele au continuat sa spuna peste tot ca sunt un "terorist si criminal care lucreaza in armata" care le creeza "presiune" in casa. Au facut plangeri la Statul Major al Armatei Romane, la Parlamentul Romaniei etc. Au facut si plangere la Parchetul Militar Bucuresti, dar in urma anchetei si expertizei realizate la fata locului, li s-a spus ca nimic din cele relatate de ele nu se confirma, Au concluzionat, ca de obicei, ca am relatii in Politie si la Parchetul Militar, si au continuat sa arunce cu bolovani si sa bata cu ciocanul.
In ordonanta emisa de catre Parchetul Militar, una din ele recunoaste ca arunca cu bolovani, dar o face ca sa se apere! (este vorba de cea in varsta de 80 ani)
Pentru ca locuiesc impreuna cu parintii, ambii cardiaci, care se sperie odata cu copii minori ai familei mele, iar noi nu ne putem odihni noaptea - datorita faptului ca locul in care arunca cu bolovani sau loveste puternic cu ciocanul este un stalp de beton care amplifica sunetul in toata casa, am rugamintea la orice persoana care stie sau a fost in situatia noastra, sa imi spuna ce anume cale trebuie urmata, pentru sanctionarea si potolirea acestora.
Mentionez ca am mai multe probe video, pe care le-am prezentat: Politiei Ploiesti, Parchetului Militar Ploiesti, Comenzii U.M. unde lucrez, dar ca acum Politistul care are in grija zona noastra, mi-a spus ca nu mai poate face nimic, pentru ca din Codul Penal s-a scos sanctionarea "tulburarii linistei locuintei"
Am incercat inclusiv sa mi se aprobe o examinare neuro psihiatrica, dar mi
s-a raspuns (din partea sefului Sectiei 2 Politie Vest Ploiesti) ca acest lucru se face doar in cazul crimelor, talhariilor, violurilor sau vatamarilor corporale grave.
Ca fapt divers, am fost odata la procurorul de serviciu de pe langa tribunalul Ploiesti, iar la intrebarea mea : "ce ati face dvs. d-le procuror, daca ati fi in situatia mea?" el mi-a raspuns senin: "as sari gardul si le-as strange de gat"
Apoi a spus: "eu nu pot face nimic, plangerea dvs. tot la Politia de unde apartineti va ajunge si se va demara o ancheta"
Cum este garantata dreptul la proprietatea privata imobiliara in aceasta tara? (in conditiile in care datorita multiplelor lovituri de la bolovani, pietre, ciocan chiar si cu ranga, peretele despre care vorbesc este clar ca nu mai poate fi intreg, si in fiecare zi este deteriorat voit)
Sperand ca nu v-am plictisit prea mult, astept raspunsuri.
Numai bine.
@ynocenta@ Multumesc pentru mesaj, dar cred ca nu ai citit tot sau atent ce am scris. Doar electrodul este in pamant. Firul este (sau mai bine spus era azinoapte) pozat(lipit) pe perete Azi am iesit sa filmez mai clar acel fir montat (lipit de perete). Firul si senzorul au disparut. In schimb a ramas ceva prins de perete, ca o cutie dreptunghiulara. dar nu pot vizualiza clar, pentru ca nu am acces in curtea vecinului. Eu m-am referit daca este legal sa monteze acel fir si senzor pe peretele casei mele, pentru ca eu nu cred acest lucru (este imobilul meu, nu al lui)
Exista vreo lege care reglementeaza folosirea cu sau fara incuviintare a peretelui imobilului?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția calomnie
Deci, cu alte cuvinte, in tara aceasta, oricine poate sa aduca jigniri, acuze false alte vorbe, fara sa pateasca nimic?
Nu este de mirare ca sunt atatia nebuni in libertate, facandu-ne zilele amare!
Am scris aceste randuri, deoarece sunt intr-o situatie asemanatoare.
Buna seara tuturor!
Acest subiect este ca o continuare a unuia mai vechi, si anume @solutionare conflict cu 2 vecine nebune@
Mai nou, se pare ca vecinul a inceput sa-mi monitorizeze orice activitate din casa, montand pe exteriorul peretelui (care este pe hotar, iar el are acces nonstop), senzori. De 3 zile, in fiecare seara am auzit zgomote de lovituri mai mult sau mai putin puternice in peretele casei si /sau in pamantul de langa el, in intervalul orar 20.00-23.30. Pana ieseam afara, el fugea in casa sau se ascundea pe undeva prin curtea lui, astfel ca nu am putut sa il filmez. In aceasta seara, am auzit cum cineva dadea o gaura in zidul casei, si cand am iesit, chiar daca nu am gasit pe nimeni in zona peretelui, am luminat cu o lanterna, si am descoperit ca a montat chiar la baza zidului un electrod batut in pamant -sau poate mai multi, pentru ca eu nu pot vizualiza bine de la mine din curte-, si am mai vazut ca a pus un fir care pleaca de la suparafata pamantului, urca cca 2,5m pe perete, apoi este cotit si mai merge cca 2m orizontal, tot pe peret si se termina cu un sensor . Am filmat acest lucru cu o camera foto, iar el, de dupa perdea ma filma pe mine cum filmez zona respectiva! Nu a iesit sa stea de vorba sau altceva. Cat de legal este acest lucru, si ce organe pot sesiza?
Nu este aceasta o incalcare a intimitatii vietii private?
Ce lege reglementeaza aceste lucruri?
Multumesc anticipat.
@unmoeglich@
Am sa-ti raspund, ca sa iti faci poate o idee, sau poate sa gasesti ceva asemanator. Cea batrana, cand sotul ei traia, era batuta crunt de acesta(asta stiu din spusele celei tinere, din vremea cand vorbea cu mama prin gradina din spate). Tot cea batrana este una din cei 5 copii pe care i-a avut cineva de pe aceasta strada, si care a avut cele 5 locuri de casa existente acum, la un loc. Exprimarile batranei sunt de genul "ce cautati voi pe pamantul lui mama", desi noi am cumparat aici, nu am mostenit, nici nu ne-a facut cineva vreo donatie. La data cand am cumparat acest loc (cu o mica casuta cu o camera si o bucatarie,din lemn si paianta) habar nu am avut la ce o sa se intample. Dar ,dupa ce am turnat prima placa dintre demisol(beci) si parter, parintii au vandut apartamentul in care locuiau pentru a face rost de bani pentru continuarea constructiei, deci ei nu aveau unde sa mai locuiasca. pot sa-ti spun ca au locuit toata vara si toamna lui 1999 in magazia de materiale din curte, pentru ca nu aveau unde. Si apoi, totusi imi pot reprosa ca nu am studiat cu multa atentie legea 50/1991, pentru ca daca nu construiam pe razor, cred ca nu mai aveau cum sa bata in zidul de pe razor. Intre timp, ieri, mi-au zgariat cu o cheie, masina parcata in fata casei, si ieri nopte, pe la orele 23.10 a batut din nou in zidul casei. Marea mea surpriza a fost, ca persoana care batea nu era nici una din cele 2 vecine, ci sotul celei tinere, care este sofer de tir, lucreaza afara, si vine acasa doar cand ia concediu. L-am intrebat de ce bate, iar el a zis ca o sa bata pana imi darama zidul, daca nu opresc aparatele!!! L-am intrebat care aparate, el a zis ca stiu eu care???, iar eu i-am spus ca sun la 112. Am sunat, si a venit un echipaj pe la orele 23.15. Echipajul mi-a spus ca a fost apelat de catre cele 2 vecine in urma cu 2 zile, pe motiv ca le radiez. Unul din cei 2 agenti, a fost in casa lor, unde pe monitorul conectat la camera de supraveghere se vedeau 2 linii(din spusele jandarmului), pe care vecinele le-au asociat radiatiei. Jandarmul s-a urcat pe o scara pentru a ajunge la camera de supraveghere, a sters cu o carpa camera, si...a disparut cele doua dungi. Dar ele au spus ca este doar o coincidenta, ele au disparut pentru ca am oprit eu aparatele!!!
Echipajul nu prea a dorit sa sune la vecin pentru a sta de vorba, pe motiv ca atunci cand au venit ei nu mai batea nimeni in zidul casei mele. Pana la urma, a sunat, si ....au iesit toti trei, vorbina unul peste altul, inclusiv cea batrana care spunea despre mine ca o bat cu pietre in cap! Jandarmul l-a intrebat pe vecin de ce a batut in casa mea cu ciocanul, iar el a raspuns ca nu a batut cu ciocanul, ci doar cu o bucata de lemn. L-a intrebat de ce, si acesta i-a raspuns ca vroia sa stea de vorba cu mine!!!(era ora 23.10, si am si sonerie la poarta) I-a spus ca ar putea sa il amendeze pt tulburarea linistii publice, conform legii 61, iar vecinul i-a raspuns ca "hai sa fim seriosi domnule, cine respecta legea in tara asta?" Oricum, dupa ceva timp cele 2 au intrat in curte, dar nu inainte de a-mi spune ca ele sunt informate, (iar cel care a venit cu echipa de televiziune este un recunoscut profesor, parca Vulcanescu, nu am retinut exact,) discutiile cu vecinul si cei 2 jandarmi au durat pana cand, a iesit foarte agitata cea tanara, spunand, ca iar au inceput vibratiile, pe care le simte la picioare. Atunci unul dintre jandarmi a plecat cu ea, sa simta si el acele vibratii!! Dupa cca 15 minute(era 0ra 24.25), timp in care vecinul mi-a dat tema de studiu, despre cum imi pot construi cu piese din comert, aparate de radiat vecinii, ca sunt foarte multe materiale despre asta, am semnat un PV in alb!, pentru ca totusi a doua zi mergeam la serviciu, si eram singurul in aceasta ipostaza. Nu a fost amendat nimeni, dar cred ca din cauza obeselii acumulate de peste ziua, nu am realizat atunci, pe moment. Cred ca trebuie sa ma educ in acest sens...
@n53@
Multumesc pentru sfaturi, dar, deocamdata, la orele care imi bat in zidul casei nu am cum sa aduc martori, pentru ca nu sta nimeni cocotat pe gard sa vada acest lucru. Cred ca sigura solutie, este solutia sugerata de unul din jandarmi, si anume, sa montez o camera cu infrarosu si un reflector cu care sa pot lumina acea zona in care imi bat in zid, iar pe baza acelei probe, sa le amendeze. Deja am studiat oferte de DVR, si trebuie sa cheltui cam 1500 de ron pentru nebunia vecinelor, dar, se pare ca nu am incotro.
Inca o data, multumesc tuturor care au avut rabdarea de a citi aceste multe randuri si care au incercat sa imi dea sfaturi.
P.S. La servici, cativa amici mi-au dat cateva sfaturi nu tocmai ortoxe, de aceea nu le pun aici. Acele sfaturi insa, mi-au fost garantate ca fiind sigure. NU cred ca am sa aplic niciodata acele sfaturi, si, in prostia mea, voi incerca sa rezolv acest conflict legal, desi se pare ca acest cosmar va mai dura.
Din experienta de pana acum, de obicei cand este si vecinul acasa, nu mai bate nimeni. Am timp sa rasuflu, si sa montez camerele de supraveghere.
Salutare tuturor.
Am decis sa deschid subiectul si aici, pentru ca momentan nu stiu exact cum pot solutiona aceasta situatie.
Domiciliez la casa, iar casa a fost construita in anul 2000. Datorita faptului ca latimea terenului pe care a fost construita casa are decat 6 m, a fost aleasa solutia(din pacate nefericita!) de a construi casa pe ambele razoare, adica casa are la baza 6m pe 11 m. Daca la data inceperii constructiei, vecinii de pe cele doua laturi comune aflate pe razor au fost de acord cu executarea constructiei, dupa saparea fundatiei si turnarea primei placi (intre demisol si parter), vecina de pe o latura, ne-a somat sa nu mai intram la ea in curte si sa punem la loc gardul. Apoi a inceput un lung sir de sicane din partea acesteia, pe toata durata constructiei(de genul ca se face praf, se face zgomot, nu am putut tencui pe partea acesteia, a parcat masina la cca 10 cm de zidul casei in constructie atnci cand a venit masina de pompat beton ca sa sara stropi de ciment, a lasat liber un caine ciobanesc german pe langa gardul comun sa latre ori de cate ori era cineva la noi in curte, injurii si avertizari de genul "lasa ca va fac eu sa plecati de aici, va aranjez ", etc.)
De cateva luni insa, a inceput sa-mi bata noaptea cu un ciocan intr-unul din stalpii de rezistenta ai casei, pe motiv ca le radiez cu o antena din aceea turceasca dezafectata, pe care o tine tatal meu rezemata de o magazie. Mi-a facut 3 reclamatii scrise la Politie si a dat mai multe telefoane la 112, spunand ca dau petreceri, chefuri, sau ascult muzica tare la beci si fac zgomote iar cand aud ca se apropie o masina de imobil incetez activitatea si o reiau dupa indepartarea acesteia???-stau pe o strada intens circulata!-, sau pornesc o drujba pe la orele 04.00, vin cu ea pe la geamul lor??? si le spun: " va iau gatul! "- desi nu detin drujba, si numai ele o aud, ceilaltialti vecini nu, sau ca le arunc pietricele in geam si le injur, etc. Am dat declaratii la Politie, si dupa ce agentii de la Politie au facut anchete pe strada, si au ajuns la concluzia ca nimic din cele spuse/scrise nu este adevarat, le-au pus in vedere ca o sa le amendeze daca mai face reclamatii nefondate, inclusiv sa mai dea telefon la 112.
Saptamana trecuta a chemat o echipa de la KanalD, sa filmeze antena cu care sunt radiate!, si (eu nu am vazut stirea, dar am fost sunat de un amic) ca ele -mama ( 74 ani, cca 75Kg/170cm ) si fiica (56 ani, cca 100 Kg/170cm, pensionata medical, nu stiu care este diagnosticul, dar il banui...)- si-au confectionat niste protectii din staniol din acela folosit la gatit, pentru protectie impotriva radiatiilor! pe care le pun pe cap, ca altfel ar fi murit pana acum!
Cei de la KanalD au facut masuratori privind nivelul de radiatii emis din zona casei mele, i-au spus ca nu este nimic de acest gen, doar la 4 case de mine, este un radioamator de la care vin ceva unde, dar nu care sa afecteze pe cineva.
Ce tanara a inteles si a declarat pe postul respectiv, ca am pus acea antena sprijinita de magazie ca sa captez si sa concentrez undele ca sa le radiez pe ele!
Inca nu am gasit pe net aceasta stire, dar am sa o caut si eventual sa dau un link, pentru ca se pare ca nebunii, fac ce vor in tara asta, si, mai mult si trist in acelasi timp, sunt chiar incurajati
Pe tata(70 ani/160 cm/70 kg, bolnav de inima ), cand vecina cea tanara il intalneste pe strada, il acosteaza(ba chiar astazi l-a imbrincit si scuipat!) si il face terorist si il ameninta ca il baga ea la puscarie,
iar noaptea, pe la 02.00.-03.30 tot cea tanara bate cu ciocanul in casa mea, iar cea batrana spune ca sa bata cu ciocanul pana o darama(casa mea!) si, ca asa ne trebuie daca avem aparate ilegale???
Eu unul as vrea sa stiu, cum este cel mai simplu si elegant de rezolvat aceasta situatie, avand in vedere ca, atunci cand vine seara, la noi in casa creste starea de neliniste, nestiind daca in noaptea ce urmeaza vom avea sau nu "alarma"
Daca pe ele nu le deranjeaza sa stea noaptea treze(fiind pensionare), eu si sotia avem serviciu, si la 05.30 trebuie sa ne trezim, iar copii trebuie sa mearga si ei la scoala.
Multumesc anticipat pentru orice idee si solutie.
Buna ziua.
Am inaintat o cerere telefonica la compania care imi furnizeaza serviciul de voce in data de 06 decembrie 2011, pentru a beneficia de oferta de atunci care in momentul de fata nu mai este de actualitate.
Am primit un sms prin care mi se confirma solicitarea, citez"Vei primi in cel mult 12 zile lucratoare informatii despre ofertele de care poti beneficia"
Astazi, cand se implinesc 30 de zile calendaristice de la data inaintarii cerererii, am sunat la serviciul clienti, am vorbit cu o d-soara care mi-a spus senin saa stau fara griji, ca a vazut ca pe nr. meu exista o asemenea cerere, dar din lipsa de timp (mi-a spus-o pe aia cu sarbatorile !) consultantii companiei nu au ajuns si la cererea mea, si....a zis ca o sa ma sune cineva, dar, ca sa fiu mai sigur sa mai dau eu un telefon.
Intrebarea ar fi : Au dreptul sa faca asa ceva? adica ei nu au un termen legal in care sa rezolve solicitarea?
Si eu, ca simplu client, nu am nimic cu care sa ii pot sanctiona pentru neseriozitate?
Multumesc anticipat.