avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate Magherescu

Activitate Magherescu

Creditorul, in cazul in care aveti bani in cont, va recupera suma respectiva.
Banca, ulterior infiintarii popririi, este obligata sa indisponibilizeze banii si ulterior sa-i vireze in contul creditorului, indiferent de suma.
Poprirea este valida pana in momentul in care instanta dispune altfel (suspenda executarea) sau pana in momentul in care de exemplu, veniti cu o scrisoare de garantie bancara la creditor in baza careia puteti obtine suspendarea executarii, conform prevederilor Codului fiscal.
Răspuns la discuția Incheiere detasare
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Daca doresc sa plec inainte de incheierea detasarii?
Aici si este problema.
Detasarea va expira in 2 luni.
Doresc inainte de aceste 2 luni sa plec de la SRL ul la care sunt detasat.
Presuspun ca pur si simplu SRL pe care sunt angajat face o foaie catre SRL-ul pe care sunt detasat spunand ca doreste incheierea detasarii si atat, fara alte dureri de cap.
Problema este sa nu existe probleme juridice din cauza plecarii mele inainte de termenul de incheiere a detasarii.
Multumesc !
Buna ziua.
Vin cu o intrebare la dumneavoastra.
Sunt detasat in acest moment de la un SRL la alt SRL.
As vrea sa plec de la SRL-ul la care sunt momentan detasat si as dori sa stiu daca simplul fapt prin care firma pe care sunt defapt angajat transmite catre SRL la care sunt detasat o instiintare cum ca se incheie detasarea, e ok dpdv legal, respectiv nu voi avea probleme cu fostul angajator / firma pe care sunt acum detasat?
As vrea sa plec direct fara nicio discutie de la SRL-ul pe care sunt acum detasat.
Mentionez ca la SRL pe care sunt acum detasat s-a incheiat detasarea pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire tot pe 6 luni.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns in primul rand.
1) Cum pot afla cand a inceput sa curga termenul de prescriptie? Este data efectuarii platii Asiguratorului catre Service-ul unde a fost reparata masina lovita de mine? Este ziua in care a avut loc accidentul?
2) Ma pot duce la judecatorie sa vad care este data introducerii chemarii in instanta de catre asigurator?
3) Sunt 100% sigur ca la dosar nu exista un document care sa ateste faptul ca am fost chemat la conciliere directa si nu m-am prezentat la aceasta. In cazul acesta cad dobanzile calculate sau posibil intregul dosar?
4) Aveti dreptate Domnule Avocat Dinu, am fost deacord cu procesul verbal al Politiei, dar la asigurator, cel lovit a desenat cu totul alta schema a accidentului.
Insa, ulterior reparatiei efectuate, nu au fost introduse alte piese decat cele mentionate in autorizatia de reparatie intocmita de organul de ordine al Politiei, deci nu contest devizul de reparatie al asiguratorului. Dar simplul fapt ca la Astra Asigurari a fost desenata cu totul alta schema decat cea constatata de Politie nu dovedeste nimic?
5) Nu sunt consilier juridic, dar am de-a face cu legile zi de zi, lucrez intr o institutie publica si citesc des citatii si contestati la executare silita. Chemarea la judecata a asiguratorului este intocmita cu lipsa de profesionalism, fiind specificat de exemplu faptul ca am cauzat niste daune unui TRAMVAI, cand nu se pune in discutie asa ceva. Pot specifica acest fapt in INTAMPINARE?

Va multmesc mult Domnule Avocat Dinu.
O seara placuta.
Buna ziua.

In aprilie 2009 a avut loc un accident auto cauzat din vina mea, soldat doar cu daune materiale. Politia a venit la locul faptei, am semnat procesul verbal cum ca am fost de vina, am recunoscut fapta, toate bune si frumoase.
RCA-ul masinii condusa de mine a fost incheiat chiar in ziua accidentului, deci polita era valabila incepand cu urmatoarea zi.
Masina care a intrat in mine avea casco la Astra, iar abia in septembrie 2012 primesc citatie acasa cum ca sunt obligat la achitarea daunei produse, plus dobanzi si cheltuieli de judecata, cf. Codului de procedura civila, intrucat a fost constatata o fapta ilicita.

Intrebari:
1) Nu este fapta prescrisa cf. Codului de procedura civila : ,, fapta bazata pe un raport de asigurare si reasigurare se prescrie in 2 ani", sau ,, termenul general de prescriptie este de 3 ani "? Accidentul a avut loc in 2009, plata de la Astra catre service-ul unde a fost reparata masina accidentata de mine a fost efectuata in septembrie 2009, iar in septembrie 2012 este depusa citatia in instanta.
2) In citatie este specificat faptul ca nu m-am prezentat la conciliere directa, cand eu nu am fost instiintat de o astfel de chemare niciodata. Nu exista nicio confirmare de primire a acestei chemari la conciliere. Nu pica automat calculul dobanzilor aferente sumei achitate pentru reparatia masinii lovite de mine intrucat nu am fost instiintat de plata efectuata in dauna mea?
3) Schema desenata de accidentat la Casco la Astra difera total de schema constatata de politia rutiera dupa accident. Adica cel lovit de mine a schimbat total schema produceri accidentului in favoarea sa, cand a fost ulterior accidentului la Astra Asigurari pentru polita Casco. Asta nu arata clar o fapta ilegala efectuata de cel implicat in accident si asigurator?

Va multumesc. Stima.

Din cate stiu eu, este domeniul public.
Si da, masina era parcata pe trotuar.

Spatiu privat nu cred ca este, tinand cont ca este spatiul chiar din fata blocului, unde inainte era o gradina, iar cei din bloc, abuziv, au asfaltat gradina ca sa faca un anume numar de locuri de parcare, nu sunt ADP.

Va multumesc pentru interesul acordat.
Buna ziua si va salut cu respect.
Asta noapte, in timpul furtunii din Bucuresti, o bucata destul de mare din tencuiala blocului in fata caruia am parcat masina a cazut fix pe auto personal, cauzand daune de minim 1000 euro.
Am citit aici pe forum despre art. din codul civil 1002, ce sustine ca pot cere despagubiri pentru daunele provocate de edificiu, insa...problema este ca am parcat masina pe trotuar. Nu era un loc special amenajat pentru asa ceva, desi toti vecinii parcheaza in acelasi mod de multi multi ani.

Intrebarile mele sunt :

1. Daca era parcata pe trotuar pot cere despagubiri de la asociatia de proprietari? Mentionez ca nu exista semn de parcare interzisa in zona, sau ca accesul auto sa fie strict interzis;
2. Am facut declaratie la politie, au venit, au constatat dauna, au facut poze si peste 12 zile voi putea ridica numarul de inregistrare intern a dosarului. Ma ajuta cu ceva dosarul de la politie?
3. Pot intenta personal si ma pot ocupa singur de proces ( nu am studii de drept si nici cunostinte in domeniu ) sau e musai sa fiu reprezentat de un avocat? Problema sunt banii, daca dispuneam de finante o reparam in regim propriu si nu mai cautam responsabil pentru daune. Insa in starea personala actuala, nu imi permit. De aceea caut o modalitate sa rezolv singur problema.
4. Pot da in judecata asociatia de propietari sau ma pot adresa si Primariei pentru despagubiri, cu un dosar de daune?

Mentionez ca nu am casco, am doar RCA.

Va multumesc anticipat.