avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate micaha

Activitate micaha

Buna ziua,

Ma numesc Aurel si va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare:
Stagiul complet de cotizare obligatoriu pentru barbati a fost de 33 ani la 1 Ianuarie 2011?

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Buna ziua,

Ma numesc M. si vreau sa va intreb daca, in cazul in care sunt pensionara
- pensie anticipata partial -
pot lucra cu contract de munca in Austria?

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Buna ziua,
Ma numesc Aurel si vreau sa va intreb daca casa de pensii are obligatia de a elibera la cerere fisa de calcul cu care s-a facut punctajul total. Intreb acest lucru deoarece punctajul este mai mic in decizia de pensie fata de calculul meu.
Cred ca punctajele anuale nu au fost inmultite cu procentele pentru pensia suplimentare si de asemeni cu procentul de 25% pentru grupa a II-a unde a fost cazut.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Calcularea punctajului de pensie
Multumesc mult pentru raspuns dar la intrebarea 2 v-am rugat sa-mi spuneti punctajul efectiv suplimentar pentru 10 ani si 9 luni lucrati in grupa a II-a.
Buna ziua,

Ma numesc A si vreau sa va intreb daca puteti sa-mi spuneti daca in perioada 1968 – 1989 se iau in calcul sarariile brute sau nete pentru calcularea punctajului anual pentru pensie? Va rog sa-mi comunicati legea, nr., art. si paragraful.
Mai vreau sa va intreb referitor la ordonanta 209/2008 la o perioada lucrata in grupa a II-a de munca de 10 ani si 9 luni cat este concret punctajul pentru aceasta perioada?

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoartra.
Buna ziua,

Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: sindrom Klippel - Trenaunay. Boala a evoluat incet. A inceput sa ma supere pe la 18 ani dar abia la 49 de ani mi s-a stabilit corect diagnosticul. Doar anul trecut ( aprilie 2010 ) am fost indemnata sa ma adresez comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, de unde am primit un certificat de incadrare in gradul de hadicap accentuat.
Acum vreau sa ies la pensie si vreau sa va intreb daca pot beneficia si eu de articolul 58, cap IV din legea pensiilor din 2011. Imi este neclar, deoarece eu am dovada de handicap doar de un an, si singurele dovezi ale bolii apar doar din anul 2004, pe toate iesirile din spital, unde se mentioneaza boala si faptul ca este congenitala. Ce act imi trebuie pentru a dovedi ca handicapul meu este preexistent calitatii de asigurat si sa beneficiez de reducerea varstei standart de pensionare? (Este suficient certificatul de handicap si o dovada de la medicul de specialitate, sau iesirile din spital?)

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.