avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate ElinaM

Activitate ElinaM

Răspuns la discuția Salarizarea in 2012
no-name a scris:

Buna seara! Scuzati-ma daca mai gresesc ,dar tocmai m-am inregistrat aici si nu prea stiu ce sa fac.Multumesc!As dori sa va intreb ceva .In anul 2008 m-am angajat in cadrul unui Serviciu Public Comunitar Local ,aflat in subordinea Consiliului Local al comunei pe un post de studii medii ,personal contractual pe perioada nedeterminata ,ca referent.Precizez ca in acea perioada urmam si cursurile facultatii. In anul 2009 am terminat facultatea si am dus conducerii o copie dupa diploma de licenta,in speranta ca voi fi promovat. Dar nu s-a intamplat .In anul 2011 ,in urma unei dispozitii emise ,am fost numit, " in functia contractuala de Consilier gradul I" , urmand a primi salariul de 681 lei. Precizez ca salariul meu "in mana "este de 580 lei in momentul de fata iar de curand am facut si vechimea de 3 ani. Intrebarea mea este daca se poate face ceva in privinta salariului, mai pot fi promovat sau poate reincadrat ?Poate nu imi sunt date drepturile care mi se cuvin .Astept un raspuns.Multumesc anticipat!

numit? parca erati personal contractual ... oricum atunci cand v-a incadrat in 2008 erati referent iar consilier gradul I deja este pe studii superioare. cu privire la modul de salarizare, intr-adevar la salariul dvs se puteau adauga "pana la 5%" odata cu promovarea pe studii superioare. ideal era sa va transforme postul in functie publica ...
Kyandra a scris:

Indemnizatia va fi de de 530 RON (netul de la 700 RON, cat este salariul unui asistent social cu studii medii debutant). Dati dispozitie de majorare nominala a indemnizatiilor acordate de institutiei.

am rezolvat deja

Tanjiani a scris:

de ce indemnizatie vorbiti?

indemnizatie care se acorda la persoane cu handicap grav
si ati primit citatia de la postas?
ar trebui sa mergeti la dosarul cauzei sa vedeti daca acolo este corect scris. ma gandesc ca poate este o eroare numai in citatie ...
offfff ... a gresit madama de la salarizare vad ... dar suma nu ar fi nimic in comparatie cu CIM. eu ii fac dispozitia cu angajare pe perioada determinata, conform certificatului de incadrare in grad de handicap, ea face CIM pe perioada nedeterminata ... grea matematica ...
am facut ieri dispozitiile de modificare a salariului de incadrare cu 700 lei pentru toti. azi vreau sa fac si pentru cei cu indemnizatie cu suma de 530 lei
iosif.kramar a scris:

asa este. asta doream sa intreb cum ma pot apara? daca este o strategie de a lor. eu ma intorc, ma vor chinui in asa fel incat imi voi da singur demisia, stiu colegii care au patit asa..ce pot face..?? de exp.un contract de 2-3 ani in care sa le spun ca nu pot fi dat afara 2 ani?? sau daca voi fi concediat sa mi se dea un numar de salarii? Multumesc.

lucrurile astea pot fi prevazute intr-un contract colectiv de munca spre exemplu ... dar cum nu mai pot fi intocmite contracte colective ... ma gandesc la un fel de intelegere scrisa ... un fel de angajament dar cu drepturi si obligatii de ambele parti - asta numai daca vreti si dvs sa va intoarceti la vechiul loc de munca. ar merita si speculat putin ... ceva de genul: vrei sa ma intorc da? salariul pe care il solicit este de 5000 euro (zic si eu o suma) si o alta conditie ar fi un act aditional sau ceva de genul ...
in contractul colectiv de munca poate fi prevazuta clauza de confidentialitate ma gandesc. ar trebui sa mergeti la cel mai apropiat ITM
freeelis a scris:

Nu se poate pune in discutie asa ceva, in prezent ... mesajul initial se refera la faptul ca : ... Procesul inca nu a inceput.Mai sunt 5 luni. Vechiul angajator insa doreste sa ma recheme la fostul loc de munca si pe vechiul post......

consider ca nu are relevanta cand incepe sau cand se termina procesul. important este dispozitivul hotararii pentru ca daca judecatorul dispune reincadrarea si plata drepturilor salariale dintr-o anumita perioada si acea HCJ ramane definitiva si irevocabila, angajatorul nu are decat sa se conformeze
cu privire la fostul angajator care doreste sa il recheme la munca pe acelasi post ... aici ai dreptate este un alt raport de munca dar nu despre asta voia sa intrebe. consider ca voia un punct de vedere cu privire la prevederile unui contract individual de munca, contract care sa il apere cumva sau mai bine zis sa ii ofere mai multa stabilitate la locul de munca.
depinde si de hotararea judecatoreasca. instanta poate pronunta o hotarare prin care dispune si plata retroactiva a salariului...
mihaicalinescu2005 a scris:

asta se numeste aflarea in treaba si gadilirea sub barbie a jupanului. personal, nu agreez nici una, nici alta.:)

bine faci
cu riscul de a ma repeta, eu una prefer sa am macar un referat daca nu o discutie (de cele mai multe ori contradictorie)
apropo lucrezi tot intr-o institutie publica?

primarul poate spune ca vrea sa dea 5 procente din suma anul asta insa ... nu are prevederi bugetare in acest sens. cand mergi la nenea executorul cu cererea ar fi bine sa arati ca tu ai incercat, pe cale amiabila, sa recuperezi suma castigata prin HJ.
dupa ce mi s-au intamplat diverse lucruri cu colegi care sunt in institutie datorita mie, prefer ca in relatia cu primarul sa am intotdeauna un referat.
si in afara de asta la orice cerere se raspunde in 30 zile ... macar stie omul ce are de facut in cazul in care este nemultumit de raspuns