avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate moisetdo

Activitate moisetdo

Cineva nu intelege.Fratele mele a fost lasat de noi sa plateasca pentru a scapa de mostenitorii sotiei tatalui, intelegerea fiind sa vindem i sa impartim banii dupa ce-si recupereaza banii dati. De aceea nu am facut dezbaterea succesiunii in instanta pentru a putea intra in posesia masei succesorale incalcate de tata.
Multumesc, intrebarea este daca de mai poate face daca fratele meu a cumparat de la mostenitorii sotiei tatalui meu tot ce a donat tata, el donand si ce ni se cuvenea noua prin lege.
Sa dezbatem succesiune pe partea din masa suucesorala care ne-a fost incalcata prin donatie.
La notar am semnat o declaratie de acceptare a succesiunii, la intrebarile mele repetate, notarul m-a asigurat ca putem dezbate succesiunea in instanta. Am capatat calitatea de succesor!
Buna ziua,
Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din apartament, partea de la mama impartindu-se lui si copiilor(suntem trei). El a facut donatia incalcandu-ne masa succesorala. Pe ea au mostenit-o fratii ei,
Fratele meu s-a inteles cu ei, ca sa renunte la mostenire pentru o suma de bani, lucru care s-a intamplat, ei facand act de vanzare-cumparare catre fratele meu. Intelegerea a fost ca dupa ce are partea de apartament pe care tata a donat-o, sa vindem apartamentul si sa impartim frateste. Acum fratele meu nu mai vrea sa vanda apartamentul si nici nu vrea sa ne despagubeasca.
Intrebarea mea este- se mai poate dezbate succesiunea in instanta?
Noi am semnat la notar o declaratie pentru succesiune, de primit nu aveam ce primi decat daca solicitam in instanta.
Multumesc!
Bună ziua, tatăl meu a decedat în noiembrie 2020, fiind recăsătorit. Încă nu am deschis succesiunea și în urmă cu o săptămână a decedat și soția lui. Menționez că nu au avut copii împreună și părinții ei nu mai trăiesc, are doar frați. Ce se va întâmpla la succesiune, inca nu am fost notificați de nici un notar. Tata îi făcuse un act de donație pentru apartament, motiv pentru care urmă să facem succesiunea în Tribunal. Mulțumesc!
Din succesiunea dupa mama. Partea mamei s-a impartit in doua, jumate la tata (si au rezultat 3/4) cealalta jumatate a mamei s-a impartit la cei trei copii.
Multumesc mult! Testamentul facut in favoarea unuia dintre copii nu-i micsoreaza partea sotiei?
Tatal meu s-a racasatorit in 2007 avand un apartament cu 3 camere, de fapt 3/4 in urma succesiunii dupa mama.In cazul decesului lui tata, cat ii revine sotiei lui? Daca exista un testament in favoarea unuia dintre noi ( suntem 3 copii) cum ii influenteaza partea de mostenire sotiei lui?
Se pot face acte de vanzare-cumparare numai pe 3/4 din apartament?
Multumesc.
Buna ziua.
Este legal sa renunti la mostenirea lasata de mama ta cand ai un copil?
Copilul este privat de mostenirea pe care ar putea sa o primeasca de la tine.
Multumesc
Este posibil ca in cadrul unui proces de divort, poate in cel de partaj, sa se poata cere efectuarea unui control a conturilor bancare ale sotiei ? Din acest control ar trebui sa rezulte faptul ca a ascuns bani in timpul casatoriei.
Multumesc.