avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters236781

Activitate ContSters236781

Răspuns la discuția Cheltuieli eligibile PFA
Sunt deductibile toate cheltuielile efectuate care au legatura cu desfasurarea activitatii pentru care sunteti autorizat (7112), conform Legii 571 / 2003, inclusiv cele de mobilier (doar daca are legatura cu desfasurarea activitatii). Daca nu sunteti platitor de TVA, veti deduce suma intreaga (care include TVA). Telefonul e indicat sa il luati pe factura in numele PFA-ului.
Răspuns la discuția Factura la marfa din Ungaria
Nu este nevoie de traducere, facturile (si contractele) se traduc doar la cererea celor care va verifica.
Sunt angajat al unei firme din Romania.
Pe langa asta, obtin venituri din afiliere de pe un site creat de mine (contine linkuri catre produse vandute de altii, si eu primesc un comision de fiecare data cand cineva face click sau cumpara, in urma recomandarilor mele). Veniturile astea trebuie declarate prin intermediul declaratiei 201, poate cineva sa imi recomande un contabil in Cluj-Napoca care sa ma consilieze in vederea depunerii declaratiei (eventual sa depuna pentru mine) contra cost? As prefera pe cineva cu experienta similara (puteti da si pm).

Va multumesc.
Intre timp am reusit sa il aduc pe fostul proprietar la notar sa semneze un act aditional in care specifica ca va achita datoriile pana la 1 februarie 2012, dar nu cred ca le va achita. Stie cineva daca as putea obliga regia apa canal sa incheie contract nou cu mine pana se rezolva cealalta problema?
Multumesc
Ma poate ajuta cineva cu un sfat macar? Multumesc!
Am o mare problema, din cauza neglijentei mele, avocatului si notarului. Acum 2 saptamani am incheiat un CV cu o persoana pentru un teren plus cladire veche pe teren. Ne-am inteles la suma si am mers la semnat CV. Terenul are toate utilitatile, curent, apa/canal si gaz. La semnare vanzatorul a adus doar chitanta de la electrica cu achitarea la zi a curentului, spunand ca la celelalte a fost "aglomerat". S-a stipulat in contract ca in maxim 2 saptamani sa se faca predarea cu toate utilitatile achitate la zi (cu titlu executoriu). Intre timp, la cateva zile dupa ce am semnat ca idiotul am descoperit ca are o datorie foarte mare, de 33000 ron la apa/canal. Puteti sa ma sfatuiti ce sa fac in acest caz? Eventual poate cineva sa imi recomande un avocat bun pe partea aceasta de litigii utilitati/contracte in Cluj-Napoca? Mentionez ca la semnare am avut un avocat si la fel ca si notarul (ales tot de avocatul meu) mi-au spus ca totul e ok.

Va multumesc.