avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Activitate luciano99

Activitate luciano99

Am deschis subiectul deoarece chiar vreau sa se implementeze o astfel de decizie dar din pacate nu s-a facut pana acum ...motivand ca este ilegal sa obligi o pers fizica sa incheie contract cu o firma privata ...In judet sunt doua firme de salubrizare ..Doar cativa avem contract din proprie initiativa ...restul ...depoziteaza gunoiul gratis in containarele pentru reciclare selelectiva instalate de primarie .Problema este ca-l depoziteaza neselectat ...sau mai rau ...este aruncat pe albia raului din localitate .
Se discuta tot mai mult de reciclarea si colectarea gunoiului dar in mediul rural inca nu s-a implementat mai ninimc .Sunt discutii timide pentru obligarea tuturor persoanelor fizice din mediul rural sa incheie un contract de salubrizare pentru gunoiul menajer cu un operator economic din domeniu . Totusi sunt discutii ca nu se poate face asta neputand obliga o persoana fizica sa incheie un contract impotriva vointei sale . Precizez este vorba de mediul rural ...
Tot ce s-a intamplat la fata locului a fost inregistrat video.Am filmat cu un ceas care are incorporat o camera video. L-am achizitionat datorita abuzurilor de care are parte un om obisnuit fie in administratie fie in diferite institutii ale statului. Trebuie sa ma interesez daca instanta va considera proba aceasta inregistrare video care s-a facut fara acordul persoanelor care fac obiectul acesteia.
Cunosc aceste detalii referitoare la denuntul calomnios ...Pe asta se bazeaza si expertul insa banuiala aceasta o am datorita unor stari de fapt care mi s-au parut suspecte din momentul efectuarii masuratorii la fata locului . In principal expertiza lui nu ma afecteaza , chiar a scos la iveala ca reclamantul detine in realitate o suprafata de teren mult mai mare in comparatie cu cert de mostenitor pe care l-a depus in staruinta sa de solicita terenul meu. Cu privire la suspiciunile mele referitoare la partinirea expertului : La fata locului expertul avea de masurat terenul pe care sustine reclamantul ca s-ar intinde peste terenul meu precum si separat terenul meu. Ori la fata locului expertul a sustinut ca are de masurat numai terenul meu si numai la staruintele mele a masurat si terenul reclamantului . In urma acestui fapt a iesit la iveala ca reclamantul detine in mod real o suprafata cu 1000 mp mai mare decat pentru cea care detine acel cert de mostenitor fara a mai pune la socoteala si terenul meu . Mentionez ca terenul meu l-am cumparat si am intreprins toate etapele pentru a intra in posesie legal. Respectiv Cadastrare si Intabulare precum si legalizarea actelor de vanzare cumparare la notariat.
Problema este ca nu am avocat , veniturile nu mi-au permis atunci cand a inceput procesul...acum 4 ani... , iar informatia referitoare la expertul care nu a fost tras la sorti ci a fost adus la dorinta expresa a reclamantului am aflat-o din raportul de expertiza , acela care este trimis acasa spre lecturare . Oricum eu sunt pornit ca sa fac in asa fel incat expertul sa fie sanctionat , nu-mi este frica de raportul de expertiza pentru ca prezinta vicii majore ... imi cam dau seama ce s-a intamplat de fapt ... expertul stie sigur ca nu poate sa-i ofere reclamantului efectul pentru care a fost platit asa ca acum incearca sa se eschiveze pentru ca judecatorul sa nu tina cont de raportul de expertiza ...

Probabil ca aveti dreptate insa in cazul meu expertul nu a fost tras la sorti ci a fost adus de catre reclamant nu stiu prin ce metode , insa ca si orice persoana care presteaza servicii trebuie sa faca in asa fel incat sa se achite de angajamentul luat , contravaloarea expertizei s-a depus , ori eu am ajun in situatia in care expertul imi tegiverseaza procesul . Cand merg la proces pierd si timp si bani doar ca sa ascult judecutorul cum anunta amanarea procesului din cauza lipsei completarii expertizei . Sigur ca pot sa cer daune in cazul in care voi castiga insa aceste amanari nu sunt din cauza reclamantului ci din cauza expertului , amanari care ma prejudiciaza . Cred ca atata timp cat nu se ia nici o atitudine in astfel de cazuri ele vor continua sa existe fara nici un impediment. Imaginati-va ca in cazul meu este un batran cu o pensie de 350 de ron .
Sunt aproape de final intr-un proces civil .Reclamantul a cerut anularea actului de proprietate . S-au urmat procedurile , s-a facut expertiza la fata locului ceruta de reclamant cu un expert agreat de el . S-a depus expertiza , s-a platit , se daduse in pronuntare insa dupa ce am semnalat ca expertiza a scos la iveala ca reclamantul detine cu 1000 m mai mult teren in prezent fara a mai pune la socoteala si terenul pe care il revendica , procesul s-a repus pe rol. Mai exact are un cert de most pe o suprafata de 7500 mp si sustine ca aceasta suprafata se intinde si peste terenul meu care este de 2500 m. Expertiza a scos la iveala ca detine in prezent 8500 mp iar cu terenul meu ar ajunge la 11000 mp. Judecatorul a repus pe rol pe motiv ca expertul nu a raspuns la obiectivele stabilite de instanta. Acum se tot amana deoarece lipseste completarea expertizei. Cum pot sa urgentez depunerea acestei completari la expertiza ?
Sunt intr-un litigiu pentru un teren insa dureaza foarte mult . Reclamantul incearca de fiecare data sa ma impiedice spre a folosi terenul , respectiv cand il curat sau cand incerc sa iau roadele de pe el . Sustine de fiecare data ca atata timp cat suntem in litigiu sa las terenul nemuncit si neingrijit . Politia incearca de fiecare data sa se eschiveze atunci cand este solicitata pentru a-mi apara dreptul de proprietate. Eu stiu ca atata timp cat nu exista o hotarare definitiva care sa-mi anuleze actul sunt proprietar cu drepturi depline asupra acestui teren . As dori sa ma lamuriti daca am dreptate sau nu.
Răspuns la discuția probleme inmatriculare
am vb cu intermediarul si a zis ca el nu a luat-o in evidenta fiscala pe numele lui asa ca nu are de unde sa imi dea certifical fiscal......am vazut pe net ca trebuie sa-l cem in judecata pentru '' obligatia de a face'' insa ce sa-l oblig cand el nu are de unde sa imi dea certificat fiscal sau as putea sa il dau in judecata pt anulare contract vanzare-cumparare din moment ce el nu a ideplinit obligativitatea de a-mi aduce ceretificatul fiscal de pe numele lui certificat fara de care actul este nul....voi ce ma sfatuiti? va rog ajutati-ma

Răspuns la discuția probleme inmatriculare
am vb cu intermediarul si a zis ca el nu a luat-o in evidenta fiscala pe numele lui asa ca nu are de unde sa imi dea certifical fiscal......am vazut pe net ca trebuie sa-l cem in judecata pentru '' obligatia de a face'' insa ce sa-l oblig cand el nu are de unde sa imi dea certificat fiscal sau as putea sa il dau in judecata pt anulare contract vanzare-cumparare din moment ce el nu a ideplinit obligativitatea de a-mi aduce ceretificatul fiscal de pe numele lui certificat fara de care actul este nul....voi ce ma sfatuiti? va rog ajutati-ma