avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate Victor_Caramida

Activitate Victor_Caramida

Răspuns la discuția schimbare nume minor dupa divort
Gabriela_Marin a scris:

Schimbarea numelui de familie al minorului dupa divortul parintilor nu se poate face doar pentru a se da satisfactie mamei acestuia (fosta dvs. sotie), ci doar in interesul superior al minorului care, chiar daca parintii s-au despartit, trebuie sa pastreze legaturi personale si cu parintele la care nu locuieste.
In concluzie, va puteti opune la aceasta solicitare a fostei sotii, daca vi se pare neintemeiata.

Va multumesc pentru raspuns, insa fata de cele expuse mai sus as vrea sa adaug si ca in urma divortului fosta sotie a insistat sa pastreze numele meu pentru a avea acelasi nume cu minorul, dar acum ea are alt nume in urma unei noi casatorii si doreste ca minorul sa ia acest nume pe motiv ca trebuie sa fie perceputa de societate ca o familei stabila, in plus a invocat si faptul ca doreste inscrierea minorului la o scoala particulara unde, spune ea, ca pentru a demonstra stabilitatea familiala, este necesar ca minorul sa poarte actualul ei nume!!!
Buna ziua, doresc sa stiu cum procedez daca fosta sotie solicita prin document oficial schimbarea numelui minorului pe care il are in ingrijire in urma divortului. Precizez ca mi se solicita un raspuns in 4 saptamani de la primirea documentului. Poate schimba numele minorului chiar daca eu nu sunt de acord?
creditele nu s au finalizat, divortul a fost pronuntat, iar partajul inca nu a fost deschis.
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
M ar interesa acest lucru, cum procedez?Ce presupune aceasta si ce urmari ar fi?
Buna seara, as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru #-oca fosta sotie sa fie obligata sa mi restituie jumatate din totalul creditelor facute impreuna in timpul casniciei, mentionez ca imprumuturile au fost facute pe numele meu deoarece eu aveam serviciu.
Buna seara, vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a recalcula pensia de intretinere pentru un minor deoarece veniturile mele lunare s au diminuat fata de data hotararii judecatoresti , plus ca intre timp am inca un minor in intretinerea mea in urma recasatoririi.
Răspuns la discuția Schimbare nume minor dupa divort
deci fara acordul meu nu poate face nimic, este neaparat necesar sa ajung in fata unui notar, multumesc mult pentru raspuns!
multumesc pentru raspuns, am inteles de la un avocat ca nu e nevoie sa imi dau eu vreun acors pentru schimbare nume
dca pensia alimentaar stiu sigur ca nu e ridicata de titular, adica de mama minorului, ce pot sa fac pentru a opri acest lucru? ea e plecata din tara si la adresa unde ajung banii e mama acesteia si pe deasupra fosta sotie nu mai are numele pe care se trimite mandatul postal!!!
am inteles, fosta sotie doreste aceasta schimbare deoaece s a recasatorit si nu mai este in tara cu minorul, deci...