avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna seara, vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a recalcula pensia de intretinere pentru un minor deoarece veniturile mele lunare s au diminuat fata de data hotararii judecatoresti , plus ca intre timp am inca un minor in intretinerea mea in urma recasatoririi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:14, 14 Ianuarie 2012
se solicita in instanta indiferent de numarul de copii aflati in intretinere maximul sumei pe care o plateste celalalt parinte este de 33 la suta din venitul realizat lunar
Deschideti o actiune in instanta pentru scaderea pensiei de intretinere avand in vedere scadererea veniturilor dvs.

Limita maxima la care instanta va putea stabili pensia in cazul dvs (avand inca un copil in ingrijire) este de 1/3 din venituri.

Daca tot veti merge in instanta, nu v-ar interesa si exercitarea autoritatii parintesti in comun?
M ar interesa acest lucru, cum procedez?Ce presupune aceasta si ce urmari ar fi?
Depuneti o cerere la instanta prin care solicitati stabilirea exercitarii autoritatii parintesti in comun, conf. art. 397 din Codul Civil.
Art. 397. - După divorț, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinți, afară de cazul în care instanța decide altfel.

Consecinte: Mai multa implicare activa in viata copilului. Veti dreptul de a decide impreuna cu mama in toate problemele copilului (inscrierea la scoala, iesirea din tara, tratamente medicale, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa ... Un om printre oamenii Un om printre oamenii In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa primeasca custodia copiilor minori,si daca costodia este luata de unul dintre,parinti acesta ... (vezi toată discuția)
Comunicare adresa- formulare intampinare lacramioaramihaela lacramioaramihaela buna seara puteti sa ma ajutati si pe mine nu stiu ce sa fac am un baiat de 12 ani si se afla la fostul concubin de 7 ani iar acum 5 zile mam trezit acasa cu o ... (vezi toată discuția)