Am contractat un credit si in oferta bancii figura si posibilitatea incheierii unei polite de asigurare complexa care oferea si asigurare impotriva diminuarii veniturilor prin pierderea locului de munca etc.Singurul meu venit este o indemnizatie pe care o primesc de la casa de pensii,venit pe baza caruia am si obtinut creditul.Am declarat bancii si faptul ca acesta reprezinta singurul meu venit.Pentru anul acesta indemnizatia mi-a fost suspendata,am prezentat bancii o adeverinta in acest sens,si am fost trimis la societatea de asigurare.Acolo pre marea mea surprindere mi sa spus ca mie nu trebuia sa mi se incheie acea asigurare deoarece asigurarea lor nu se refera la pensii ci doar la venituri obtinute din salarii.Dar cand am incheiat acea asigurare pentru care platesc lunar 14 euro, forma mea de venit a fost acceptata pentru incheierea asigurarii.M-am dus la banca si acolo mi sa spus sa completez un formular prin care sa renunt la asigurare,deci si cea de viata si celelalte care erau cuprinse in asigurarea complexa.Ori chiar genul acesta de asigurare mi-a dat incredere ca sa contractez acel credit care este ipotecar.Este corect din partea societatii de asigurare si din partea bancii sa imi ceara sa renunt la asigurare si sa refuze sa plateasca?Deci banii pentru asigurare mi iau incasat in fiecare luna,dar cand am cerut sa se aplice asigurarea m-au refuzat.Bineinteles ca au nu am acceptat sa semnez pentru renuntare la asigurare.Ce pot face in acest caz?
Am 56 de ani si 20 de ani vechime.Beneficiez de o reducere cu 5 ani ani a varstei de pensionare conf.legii 341/2004.Doresc sa aflu care este varsta la care pot cere pensionare anticipata.
Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit telefonul in mod fraudulos.Mi sa spus ca nu,am primit alta cartela dar a doua zi am primit un mesaj SMS de la firma care ma anunta ca de plata 800 de lei pentru convorbirile care sau efectuat.Am intrebat la serviciul relatii cu clientii ce am de facut si mi sa spus sa depun o plangere penala la politie,sa le dau numarul de dosar pentru a nu mi se adauga penalitati la factura.Am efectuat doua plati in contul acestei facturi dar am constatat ca in ciuda asigurarilor ei tot mi-au calculat si penalitati care devenisera asa de mari ca nu mai puteam tine pasul cu sumele care se inmulteau.Am incercat sa primesc o lamurire de la ei,dar singurul raspuns ce l-am primit a fost o scrisoare in care ma anuntau ca problema mea va fi analizata pentru gasirea unei solutii amiabile de rezolvare(eu le cerusem sa imi indice un mod de plata in rate) si ma asigurau de disponibilitatea lor de a veni si sprijini problemele abonatilor,urmat la cateva zile de o somatie prin care eram amenintat ce consecinte voi fi nevoit sa suport daca nu voi plati o suma de vre-o 1700 lei.Nici vorba de faptul ca eu eram dispus sa platesc factura initiala,dar in rate,pentru a nu imi pierde numarul de telefon.As dori sa stiu daca penalizarile acesteasunt legale din moment ce am mi sa spus ca in urma deschiderii unei actiuni penale,acestea nu imi vor mai fi calculate?
Am contractat un credit cu garantie imobiliara,pe baza indemnizatiei de revolutionar care in anul acesta va fi suspendata.Am incheiat totodata si o asigurare complexa care prevede si asigurare in caz ca raman fara venit.Ce demersuri va trebui sa fac pentru a nu ajunge sa imi pierd locuinta?