avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare complexa pentru credit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare complexa pentru credit

Am contractat un credit si in oferta bancii figura si posibilitatea incheierii unei polite de asigurare complexa care oferea si asigurare impotriva diminuarii veniturilor prin pierderea locului de munca etc.Singurul meu venit este o indemnizatie pe care o primesc de la casa de pensii,venit pe baza caruia am si obtinut creditul.Am declarat bancii si faptul ca acesta reprezinta singurul meu venit.Pentru anul acesta indemnizatia mi-a fost suspendata,am prezentat bancii o adeverinta in acest sens,si am fost trimis la societatea de asigurare.Acolo pre marea mea surprindere mi sa spus ca mie nu trebuia sa mi se incheie acea asigurare deoarece asigurarea lor nu se refera la pensii ci doar la venituri obtinute din salarii.Dar cand am incheiat acea asigurare pentru care platesc lunar 14 euro, forma mea de venit a fost acceptata pentru incheierea asigurarii.M-am dus la banca si acolo mi sa spus sa completez un formular prin care sa renunt la asigurare,deci si cea de viata si celelalte care erau cuprinse in asigurarea complexa.Ori chiar genul acesta de asigurare mi-a dat incredere ca sa contractez acel credit care este ipotecar.Este corect din partea societatii de asigurare si din partea bancii sa imi ceara sa renunt la asigurare si sa refuze sa plateasca?Deci banii pentru asigurare mi iau incasat in fiecare luna,dar cand am cerut sa se aplice asigurarea m-au refuzat.Bineinteles ca au nu am acceptat sa semnez pentru renuntare la asigurare.Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:14, 3 Mai 2012
Daca in conditiile contractuale din polita este specificat ca sunt considerate venituri doar cele de natura salariala, iar dvs. ati semnat polita, se considera ca v-ati insusit si ati luat la cunostinta de acestea.In acest caz, din pacate, slabe sanse ca asiguratorul sa plateasca.
nu este corect, desigur, sa incasezi bani si apoi sa motivezi ca nici nu trebuia sa fiti asigurat! acum, e bine sa cititi cu mare atentie ambele contracte, atat cel de credit cat si cel de asigurare si, eventual, sa gasiti si un specialst care sa isi arunce o privire pe acele texte. Firesc ar fi sa ii actionati in judecata pentru acoperirea creditului pentru perioada in care ati pierdut pensia (in baza careia sa acordat atat creditul cat si incheierea politei de asigurare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Credit garantat cu asigurare de viata lipsa_id lipsa_id UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament dubla miky_28 miky_28 Buna ziua,va scriu in speranta ca cineva va sti sa imi dea un raspuns la problema mea.In anul 2007 am cumparat un apartament prin credit ipotecar,asigurarea ... (vezi toată discuția)