avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate iulianamaria

Activitate iulianamaria

Răspuns la discuția Mostenire
multumesc
Răspuns la discuția Mostenire
Testamentul eu zic ca este autentic, facut in fata notarului,semnat. si s-a specificat ca este in deplinatatea facultatilor mintale.Cum ar putea sa nu fie autentic?
Tot prin testament batrana a inlaturat de la mostenire toate rudele colaterale.
Discuție Mostenire
Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un testament prin care intreaga sa avere mobila si imobila va intra in posesia mea dupa moartea ei. In testament este prevazut ca nu are mostenitori rezervatari, copii sau parinti in viata si prin prezentul testament, inlatura de la mostenire pe toate rudele ei colaterale.
Batrana are 2 nepoate de la sora. As vrea sa stiu daca, dupa moartea ei, nepoatele pot ataca testamentul. Va multumesc
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
multumesc
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
buna.am fost in aceeasi situatie ca si tine.Daca contractele de munca au fost pe perioade determinate te incadrezi la OUG 111/2010 art. 2 alin. 5, punctul j. Mai citeste bine toata ordonanta. Sper sa reusesti
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Ordonanta de urgenta 111/2010
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
j) se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
Buna ziua.Am o intrebare. Daca am un copil care in 17 aprilie 2013 face 2 ani si sunt insarcinata din nou, iar termenul limita este sfarsitul lunii mai 2013, ma incadrez sa iau incontinuare indemnizatie de crestere a copilului?
Buna.Am o intrebare.Am lucrat in invatamant din luna februarie 2011 pana in iunie 2011. Pe lunilie iulie si august 2011 am avut intrerupere, iar de la 1 septembrie 2011 sunt angajata tot la scoala pana in septembrie 2012. Daca nasc in luna iunie 2012 beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? Poate sa intru in concediu de maternitate si din el sa iau indemnizatia. Este vreo posibilitate?