avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate aureliandumitru

Activitate aureliandumitru

Buna ziua ,
In legea 230/2007 privind infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari " la art. 25 (1) litera "c" se precizeaza ca " proprietarul poate fi reprezentat in Adunarea generala de catre un membru de familie sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza ".
Buna ziua ,
Asociatia a fost amendata de catre compartimentul de control al primariei, Disciplina in Constructii, pentru o executie defectuoasa a sarpantei la un bloc. Implicata in pornirea acestui scandal, se afla chiar o fosta cenzorita care lucrase pentru aceasta asociatie si care in acest moment se afla in proces cu asociatia pentru aceiasi cauza cu privire la acoperis .
Asociatia primeste o cerere, din partea ei , prin care solicita mai multe copii de pe unele acte, printre care si procesul verbal de contraventie .
In temeiul art. 10 din Legea nr. 230/2007, Asociatia trebuie sa elibereze si dupa acest act copie ?
Multumesc!
Buna ziua ,
Un vecin a facut o intelegere cu o societate si a permis amplasarea unei reclame pe peretele exterior al blocului nostru, incasand o chirie , fara a obtine acordul asociatiei si a celorlalti vecini conform art .42 ; art 41: si art 13 (actualizat )
din legea nr 230/2007.
Au fost discutii pentru al face sa inteleaga ce spune legea ,propunandu-i ca din chiria incasata , sa repare coloana de incalzire care sta blindata de un an chiar pe acea parte a apart. lui, dar a fost in zadar.
In consecinta, asociatia a trimis o notificare catre societatea respectiva, cerandu-i
actele necesare privind cadrul legal al amplasarii reclamei pe fatada blocului,dar
pana in prezent, aceasta nu a dat curs acesteia.
Care ar fi urmatorii pasi care ar trebuii urmati,in cazul in care se incapataneaza sa
nu dea jos acel baner?
elga50
Tocmai asta explicam, ca actiunea lor trezea unele suspiciuni ,dat fiind numarul mare de imputerniciri , fapt cu care nu am fost de acord atunci ,iar acum vrem sa mergem sa contracaram aceasta actiune in AG a celor doi ,dar vroiam o opinie a dumneavoastra asupra situatiei .
Din pacate ,la prima intilnire nu s-a intrunit cvorumul, asa ca s-a anuntat suspendarea adunarii si reconvoacarea peste 7 zile ,fapt intimplat.
Dupa exact 7 zile ,in acelasi loc si ora ne-am adunat cca. 20 proprietari plus conducerea asociatiei .
Dintre cei prezenti ,doi au venit cu niste imputerniciri (nr. total 25) de la alti proprietari membrii ai aceleiasi asociatii ,cum ca sunt mandatati sa-i reprezinte si sa voteze in numele lor .

Bineinteles ca cei din comitetul de conducere si multi altii dintre proprietari prezenti s-au opus neluind in considerare acele hirtii ,dar a fost mentionat in PV incheiat in aceea zi.
Conform asteptariilor cei doi au mers in instanta pentru motivul ca le-au fost incalacate drepturile conform Art 25 . punctul (d)
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza

Instanta de judecata a obligat asociatia sa convoace din nou adunarea generala , unde ma astept sa asist la acelasi scenariu ,motivati fiind acum si de hotarirea instantei care inclina usor balanta in favoarea lor.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Asa cum explicam, ulterior am aflat ca acei reprezentanti s-au folosit de aceste imputerniciri pentru a obtine majoritatea in voturi ,dat fiind faptul ca adunarea era la al doilea termen(prima data neintrunindu-se prezenta de 50+ 1) .
Cei in cauza au trecut candva prin comitetul executiv al asociatiei si acum probabil urmaresc cumva revenirea , doresc prin aceasta metoda sa destabilizeze conducerea asociatiei cu unele masuri nu tocmai normale .
Eu sunt neutru, dar dupa cum par lucrurile cred ca sunt mari, interesele daca ei recurg la aceasta metoda pe care eu o consider ca nu ar reprezenta consimtamantul celui in drept (proprietarul).
Momentan aceasta conducere a asociatiei este modesta ca atitudine (impaciuitoare si prudenta) condusa de un Ardelean ,dar de foarte mare incredere .

Cum considerati ca ar trebuii rezolvata aceasta problema tinand cont de temeiul legal?



Buna ziua ,
As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 .
La adunarea generala de la inceputul anului ,am participat si eu ,unde dupa cele spuse si zise s-a supus la vot unele propuneri.
Aici unii din participanti (doi la numar ) au venit cu niste imputerniciri (nr. total 25) de la alti proprietari membrii ai aceleiasi asociatii ,cum ca sunt indreptatiti sa voteze in numele lor,si aici a inceput nebunia .
Pentru mine a fost un lucru care nu prea mi s-a parut normal si i-am banuit pe acestia ca ar urmarii un scop anume ,pentru ca nu credeam ca 20 de persoane ar fi fost asa de constincioase si bine documentate cu dreptul sau.
In privinta asta nu m-am inselat ,pentru ca mai tarziu am aflat ca motivul pentru care acestia s-au dat acordul a fost pe baza nemultumiri lor fata de ordinul 343 ANRSC 2010,(toti aveau centrala .de apart.) sperand astfel ca vor obtine ceva cu votul lor prin asazisii reprezentanti .
Sincer acum sunt intr-o dilema pentru ca instanta de judecata a obligat asociatia sa convoace din nou adunarea generala , unde ma astept sa asist la acelasi scenariu si nu as vrea sa stau nepasator.
Art. 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.