avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters23707

Activitate ContSters23707

Răspuns la discuția Interdictie comercializare produs
Singurele marci care intr-adevar nici nu au nevoie sa fie inregistrate pentru ca "valoarea" lor se prezuma sunt cele notorii. Si crede-ma, este f. greu sa dovedesti ca o marca este notorie.

Pe de alta parte, mie, mi se pare normal ca daca esti intr-adevar atat de bun incat sa creezi un produs, sa investesti bani in branduirea lui, sa dai dovada si de un minim de diligenta si sa il inregistrezi ca marca.
Daca nu ai facut-o, atunci esti in culpa, si risti sa vina altcineva sa o inregistreze si eventual sa iti interzica sa o folosesti, sau sa te lase sa o folosesti in schimbul a X mii/ sute mii euro.

Totusi, daca "adevaratul creator" dupa cum afirmi tu are la dispozitie atatea probe prin care sa dovedeasca reaua-credinta a titularului roman e pacat sa nu le foloseasca.
Răspuns la discuția Interdictie comercializare produs
Problema este destul de dificila si cu destul de slabe sanse de reusita pentru dumneavoastra.
In primul rand, este greu de crezut ca daca ar fi existat respectiva marca inregistrata de "creatorul" ei la nivel international sau comunitar OSIM nu ar fi opus-o inainte de a acorda protectie marcii pe teritoriul Romaniei. Mai precis, cand se cere protectia unei marci pe teritoriul Romaniei, OSIM face o cercetare atat la nivel national, cat si comunitar si international tocmai pentru a se preintampina probleme ca a dvs.
Daca titularul roman al marcii a obtinut certificatu de inregistrare, inseamna ca protectia a fost acordata si prin urmare are toate drepturile de a va cere stoparea comercializarii respectivului produs.

Dvs ca si comerciant, daca bine am inteles, puteti doar incerca sa luati legatura cu creatorul marcii respective, cel adevarat, si sa ii sugerati sa il acuze pe titularul roman de rea-credinta si/sau concurenta neloiala.
Nu cunosc sa existe vre-o legiferare a conceptului de afisare, daca colegii mei au cunostinta de asa ceva, ii rog sa ne ajute.
Conform legii desenelor si modelelor industriale, titularul unui model sau desen industrial are urmatoarele drepturi :
- dreptul exclusiv de a-l utiliza, cat si de a impiedica tertii sa il utilizeze fara acordul sau;

dreptul de a interzice tertilor sa efectueze actiuni precum : reproducerea, fabricarea, comercializarea oferirea spre vanzare, importul sau exportul sau folosirea unui produs in care desenul sau modelul este incorporat ori la care acesta se aplica.

Puteti fi mai explicit in legatura cu "conceptul de afisare" ?
Răspuns la discuția divort
Din putinele informatii pe care le-ati dat, va pot spune ca probabil cel care va primi copilul va ramane si chirias in casa; oricum este greu de zis cine va "lua" copilul'. Asta se decide de instanta, in functie de mai multi factori, de nivelul financiar al fiecaruia, de parerea copilului ( daca o poate exprima) samd.

Daca momentan dvs lucrati, exista sanse sa ramaneti cu copilul, totusi, va trebui sa va angajati un avocat pentru a fi sigur ca obtineti ceea ce vreti.

Răspuns la discuția ACT DE VANZARE CUMPARARE
Cine a decis sa i se faca contract de vanzare cumparare copilului major ramas in tara ?
Răspuns la discuția Unde se incadreaza fapta?
Banuiesc ca ar putea fi incadrat la gestiune frauduloasa, daca avea in grija administrarea sau conservarea bunurilor; sau furt simplu, daca nu avea nicio responsabiitate asupra lucrurilor respective.
La gestiune frauduloasa risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, sau de la 2 la 7 ani in varianta agravanta.
La furt, de la 1 an la 7 ani in varianta simpla si de la 1 an la 10 ani in varianta calificata.
Răspuns la discuția inceperea urmaririi penale
Se poate continua cercetarea penala, se poate dispune arestarea preventiva sau luarea altor masuri de siguranta, se poate pune in miscare actiunea penala, sau se poate dispune scoaterea de sub urmarirea penala, in functie de trasaturile specifice fiecarui caz.

Răspuns la discuția Unde se incadreaza fapta?
Inainte de a va raspunde sut necesare mai multe lamuriri.
1. Cine a vandut bunurile, cel care le-a sustras ?
2. Ce calitate avea omul care a sustras bunurile ? Simplu angajat ? Administrator ?
Da.. teoretic ar fi trebuit.. pentru ca momentan voi sunteti in indiviziune, si nu puteti spune care bun e al cui.
Ca sa stai linistit, ce mai bine iti iei un avocat si exista sanse mari ca totul sa se rezolve fara prea mult stres.