Buna ziua!
Am si eu o intrebare cum calculez venitul brut?
cheltuieli deductibile ,venit anulal si castigul?
Mi-am deschis firma un I.I individuala anul trecut prin mai.:(
Eu am bagat 30000 momentan profitul din vanzari ar fii de 200 ron dar eu din cei 30000 ron am luat casa de marcat si renovarea magazinului 12000
cum fac adun tot ce am cheltuit pe marfa (adica ce am cumparat)plus cheltuielile pe care le am ?
Apoi le scad si imi da venitul anual ?
Va rog sa ma ajutati ca nu inteleg cum sa fac, merci!
:(
As dori sa bag divort de sotul meu dupa 11 ani de casatorie avand un copil impreuna.
Am ajuns sa nu ne mai intelegem deloc.Ne fiind cale de impacare.
Avem un apartament impreuna luat inainte de casatorie majoritatea banilor au fost luati din banii parintilor mei,dar pe contractul casei suntem amandoi (valoare 35 000 de euro) si bunuri casnice.
Pot sa-l desbagubesc?
Copilul il vreau in custodia mea ,oricum nu s-a implicat foarte mult!
Se pare ca nu pot dispune de acel stimulent asa mi s-a spus de la prestatii sociale:
Stimată doamnă,
Referitor la e-mailul dumneavoastră transmis Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, unde a fost înregistrat cu nr. 3642/26.03.2012, vă comunicăm următoarele
Conform art. 2 alin (1) din OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
Pentru a stabili statul membru competent care trebuie să acorde drepturile acestor persoane la prestaţii familiale, prevederile legislaţiei naţionale privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, respectiv art. 2 alin (6) din OUG nr. 111/2010, trebuie interpretate împreună cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlanentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
Potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentului (CE) nr. 883/2004, persoana care desfăşoară o activitate salariată sau independentă într-un stat membru se supune legislaţiei din statul membru respectiv. Aşadar, persoanele care desfăşoară/au desfăşurat activităţi profesionale în alte state membre UE sau în state care aplică prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004, au dreptul la prestaţiile familiale acordate de acele state membre, nefiind supuse legislaţiei române, ci legislaţiei statului în care desfăşoară/au desfăşurat activităţile profesionale.
Aşadar o persoană care a realizat timp de douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre ale Uniunii Europene(UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia nu poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
As dori sa solicit unele lamuriri cu privire la acordarea indemnizaţiei lunare pentru cresterea copilului în vârstă de până la 1 an, respectiv 2 ani, eventual a stimulentului de inserţie.
Datele problemei sunt urmatoarele:
-parinti români, lucreaza in Grecia;
-copilul se va naste in Grecia, in iunie 2012;
-beneficiar al indemnizaţiei lunare pentru cresterea copilului se doreste a fi tatal;
-tatal a lucrat in Grecia in anul anterior nasterii copilului cu contract de munca;
-nu a realizat venituri in Romania in ultimii 12 ani.
-cetatenia o sa o aiba roman.
Mi s-a mai spus ca s-a luat un venit pe timp de 2 ani si parintele inca lucreaza despre ce este vorba(nu cred ca este CCC)?
Mentionez ca, exista posibilitatea ca tatal sa se intoarca in Grecia pentru a munci inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil.
Avand in vedere cele de mai sus si prevederile legale in vigoare, respectiv OUG nr.111/2010, HG nr.52/2011, Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială si Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, as vrea sa stiu daca tatal copilului are dreptul la acordarea indemnizaţiei lunare pentru cresterea copilului în vârstă de până la 1 an, respectiv 2 ani, eventual a stimulentului de inserţie şi in ce conditii.
As dori sa stiu, de asemenea, in cazul de fata, care sunt actele necesare pentru a fi depuse pentru a beneficia de cele de mai sus si mai ales unde trebuie depuse.
Buna ziua!
Am si eu o problema daca ma puteti ajuta:
Lucrez in starinatate cu contract de munca si as dori sa va intreb daca pot beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului eu ca tata.
Mi s-a mai dat un alt raspunds ca as beneficia de aceasta indemnizatie daca am macar 1 luna in Romania!
Dar eu cand ma trebuie sa ma opresc de la munca imediat ce naste?
Si in cat timp trebuie sa depun actele la primaria de care apartin?