CALCULUL PENSIEI DE INVALIDITATE
Se calculeaza punctajele anuale pe anii lucrati dupa decizie.Pentru diferenta de pana la 30 de ani(stagiul complet de cotizare) se acorda stagiu potential potrivit legii 263/2011
Art. 98
(1) Pentru stagiul potential, acordat persoanelor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:
a) 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
b) 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
c) 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.
Se inmulteste 0,70,0,55,sau 0,35 puncte(in functie de gradul de invaliditate) cu 20 de ani de stagiu potential.Rezultatul inmultirii se aduna cu total puncte realizare in timpul anilor lucrati,apoi se inparte la 3o de ani(stagiul complet)si se optine punctajul mediu anual.Punctajul mediu anual se inmulteste cu valoarea punctului de pensie,care la acest moment este de 732,8 lei.Rezultatul este cuantumul pensiei.
Intrebarea mea este daca in rezultatul obtinut sunt trecuti cei 50% pentru faptul ca am lucrat in conditii speciale sau nu,deoarece din acest calcul i-mi reiese o pensie mai mar cu aproape 200 lei.Deci mai mare decit cea pe care am primit-o prin decizia de pensie si daca acest buletin de calcul este folosit atit la fosti militari cit si la cei care au lucrat in civil.
Multumesc anticipat..