avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

BUNA ZIUA,SUNT NASCUT LA 19 .05.1970 LUCREZ IN M.A.I DE 18 ANI ,ADICA 10 ANI CA MILITAR ANGAJAT SI 8 ANI CA POLITIST SI AM 1 AN DE STAGIU MILITAR OBLIGATORIU.ADICA 18+1=19ANI. MENTIONEZ CA AM DESFASURAT INTREAGA ACTIVITATE IN GRUPA SPECIALA DE MUNCA AS DORI SA STIU DACA POT IESI LA PENSIE PE INVALIDITATE DE MUNCA SI IN CE GRUPA,DAT FIIND FAPTUL CA AM GRAVE PROBLEME DE SANATATE(CARDIOPATIE ISCHIEMICA CRONICA,HIPERTENSIUNE ESENTIALA PRIMARA, LOMBAGO CRONIC,BRONSITA CRONICA,SINUZITA CRONICA ,OCLUZIE INTESTINALA,DISCOPATIE CERVICALA).
CE VECHIME REALIZEZ CONFORM NOI LEGI A PENSIEI UNITARE.










Cel mai recent răspuns: LUCINICA , utilizator 15:38, 28 Martie 2012
Perioada cit a-ti lucrat ca angajat cu contract la o unitate militara de jadarmi nu se calculeaza la pensie in conditii speciale de munca,doar daca ati lucrat ca subofiter si nu pe baza de contract.Daca ati lucrat pe baza de contract se calculeaza normal..Anii pe care i-ati lucrat in politie se calculeaza in conditii speciale(se pune la vechime cite 6 luni la an,deci la 8 ani,mai aveti inca 4 ani).Referitor la pensia pe caz de boala se poate pronunta numai medicul specialist sau comisia de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce grad de boala am? miky55 miky55 am piciorul drept amputat o treime in urma unui accident feroviar petrecut in afara orelor de munca,discopatie lombara si cervicala,hepatita,pietre la ... (vezi toată discuția)
Aceeasi activitate in munca desfasurata dar incadrari diferite se_basti_an70 se_basti_an70 Buna seara. Va rog sa-ma indrumati si pe mine ce sa fac vizavi de urmatoarele aspecte:Doresc sa ies la pensie anticipata partiala in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - activitate in cadrul mai victor-bogdan victor-bogdan Buna seara.Am stagiul militar satisfacut,am lucrat 3,4 ani dupa care a urmat cursurile unei scoli militare de subofiteri politie.In prezent sunt angajat la ... (vezi toată discuția)