avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters237818

Activitate ContSters237818

Nu este corect. firma de asigurari nu doreste sa plateasca paguba pricinuita prin fapta dumneavoastra.
dar, art 22 din Legea 136/1995 actualizata, prevede ca:
,,In limitele indemnizatiei platite in asigurarile de bunuri si de raspundere civila, asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurarii contra celor raspunzatori de producerea pagubei.,,
Deci, in instanta, se stabileste daca dvs sunteti sau nu raspunzator de producerea accidentului, cf. constatarilor de la politie, sanctiunii contraventionale .. etc.

Răspuns la discuția teren
Noul Cod Civil.
Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, la 1 octombrie a.c., legea arendării nr. 16/1994 a fost abrogată. Astfel, noul regim juridic al arendării este prevăzut la secţiunea a treia a Codului Civil - Reguli particulare în materia arendării.
Art. 1838
,,(1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.
(3) Când bunurile arendate sunt situate în raza teritorială a mai multor consilii locale, câte un exemplar al contractului se depune la fiecare consiliu local în a cărui rază teritorială sunt situate bunurile arendate.
(4) Dispoziţiile în materie de carte funciară rămân aplicabile.
(5) Toate cheltuielile legate de încheierea, înregistrarea şi publicitatea contractului de arendare revin arendaşului.,,
Răspuns la discuția CRSTERE COPIL
Ptr. concediul de creste copil este 85% din media veniturilor nete, supuse impozitului pe venit, pe ultimele 12 luni
Potrivit OUG 148/2005, art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni
Norme metodologice HG 1025/2006 - art.4 (3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
Potrivit Codului Rutier art 98 si 102 :,,Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni(clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda) si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, savârsita de catre conducatorul de autovehicul ,,.
Contestarea unui proces verbal prin care sa stabilit o amenda rutiera se face la instanta de judecata.
Răspuns la discuția prescriptia extinctiva
Dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani.
Prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul la actiune sau dreptul de a cere executarea silita.
In obligatiile care urmeaza sa se execute la cererea creditorului precum si in acelea al caror termen de executare nu este stabilit, prescriptia incepe sa curga de la data nasterii raportului de drept.
Daca dreptul este sub conditie suspensiva sau cu termen suspensiv, prescriptia incepe sa curga de la data cind s-a implinit conditia sau a expirat termenul.

Stim ca:-1) locaţiunea este: a) un contract intuitu personae; b) un contract constitutiv de drepturi reale; c) un contract consensual.
-2) Prevederile Codului Civil se aplica:
 actelor/faptelor juridice incheiate/savarsite dupa intrarea in vigoare a Codului;
 prescriptiilor, decaderilor, uzucapiunilor incepute dupa intrarea in vigoare a Codului;
 situatiilor juridice nascute dupa intrarea in vigoare a Codului si, in anumite cazuri, efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior.
3)Termenul prescripţiei extinctive Art. 2518 -Termenul de prescripţie de 10 ani. Cazuri
Se prescrie în termen de 10 ani dreptul la acţiune privitor la:
1. drepturile reale care nu sunt declarate prin lege imprescriptibile ori nu sunt supuse altui termen de prescripţie;
2. repararea prejudiciului moral sau material cauzat unei persoane prin tortură ori acte de barbarie sau, după caz, a celui cauzat prin violenţă ori agresiuni sexuale comise contra unui minor sau asupra unei persoane aflate în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa;
3. repararea prejudiciului adus mediului înconjurător.
Art. 2544-Calculul prescripţiei-Cursul prescripţiei se calculează potrivit regulilor stabilite în titlul III din prezenta carte, luându-se în considerare, dacă este cazul, şi cazurile de suspendare sau de întrerupere prevăzute de lege.

Răspuns la discuția prescriptia extinctiva
Noul Cod Civil, prevede ca:
,,Art. 1797-Data plăţii chiriei-(1) În lipsă de stipulaţie contrară, locatarul este obligat să plătească chiria la termenele stabilite potrivit uzanţelor.
(2) Dacă nu există uzanţe şi în lipsa unei stipulaţii contrare, chiria se plăteşte după cum urmează:
a) în avans pentru toată durata contractului, dacă aceasta nu depăşeşte o lună;
b) în prima zi lucrătoare a fiecărei luni, dacă durata locaţiunii este mai mare de o lună, dar mai mică de un an;
c) în prima zi lucrătoare a fiecărui trimestru, dacă durata locaţiunii este de cel puţin un an.
Art. 1798 -Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.,,
Răspuns la discuția cercetare disciplinara
Comisia de Disciplină este numita de conducerea Unitatii respective.
Pentru motive temeinice presedintele poate cere Conduceriii Unitatii care a numit Comisia de Disciplina, retragerea sa..
Răspuns la discuția Malpraxis
Ba da, este bine sa fiti insotit, asistat si reprezentat de un avocat, chiar si atunci cand lucrurile par mai simple ca in cazul dvs. Cu atat mai mult acum ..
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Mama dvs, daca doreste sa-si pastreze partea sa, trebuie sa ceara mai intai iesirea din indiviziune si apoi fratele sau poate sa vanda linistit.
Asa cum Noul Cod Civil prevede ,, Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel,,.
Mostenitorul, cunostea din titlul de proprietate al terenului supus succesiunii, care era suprafata , daca era sau nu identica cu cea inscrisa in certificatul Fiscal....
Oricum, in aceasta situatie, poate sa-l cheme in solidar cu el in instanta, pe notar si pe functionarul de la primarie - pentru a raspunde in fata legii.
In alta ordine de idei, ar putea exista, daca se dovedeste..Abuzul in serviciu ptr. Notar si Fals in inscrisuri sub semnatura privata ptr. functionarul de la Primarie