avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot fi considerat vinovat de producerea unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot fi considerat vinovat de producerea unui accident in situatia de mai jos?

Pot fi considerat vinovat de producerea unui accident în următoarea situaţie:
Am întors fără să mă asigur pe linia continuă.Din spate un alt autoturism a vrut să mă ocolească şi a lovit două autotuirsme parcate pe margine.Între mine şi acel autoturism nu a existat nici un contact. Pentru încălcarea normelor rutiere am fost sancţionat contravenţional , dar societatea de asigurări la care am fost asigurat nu mă consideră vinovat de producerea accidentului.Este corect ?
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 05:53, 26 Aprilie 2012
Nu este corect. firma de asigurari nu doreste sa plateasca paguba pricinuita prin fapta dumneavoastra.
dar, art 22 din Legea 136/1995 actualizata, prevede ca:
,,In limitele indemnizatiei platite in asigurarile de bunuri si de raspundere civila, asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurarii contra celor raspunzatori de producerea pagubei.,,
Deci, in instanta, se stabileste daca dvs sunteti sau nu raspunzator de producerea accidentului, cf. constatarilor de la politie, sanctiunii contraventionale .. etc.

A fi implicat intr-un accident de circulatie inseamna a intra in contact cu cineva sau ceva. Dvs. nu aflati in aceasta situatie. Nu ati fost implicata in accident. Societatea de asigurare procedeaza corect. Proprietarii autovehiculelor avariate trebuie sa fie despagubiti pe baza asigurarii RCA a conducatorului auto vinovat de producerea accidentului (cel care a venit din spate). Politia va sanctionat corect pentru incalcarea liniei continua. Daca in procesul verbal se refera si la vinovatia privind producerea accidentului contestati procesul verbal (daca mai sunteti in termen). Dvs. nu sunt vinovata de producerea accidentului.
avSimonaHuivan a scris:

Nu este corect. firma de asigurari nu doreste sa plateasca paguba pricinuita prin fapta dumneavoastra.
dar, art 22 din Legea 136/1995 actualizata, prevede ca:
,,In limitele indemnizatiei platite in asigurarile de bunuri si de raspundere civila, asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurarii contra celor raspunzatori de producerea pagubei.,,
Deci, in instanta, se stabileste daca dvs sunteti sau nu raspunzator de producerea accidentului, cf. constatarilor de la politie, sanctiunii contraventionale .. etc.

Poate ca nu este ,,corect'' dar este legal. Conform legislatiei in vigoare accidentul de circulatie implica un contact minim intre niste vehicule aflate in miscare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Victimă în accident de circulație. Șoferița poate fi dată în judecată de firma de asigurări? absgaard absgaard Salutare, Am fost implicat intr-un accident de masina destul de grav, masina fiind a mea insa eu am fost in dreapta, aceasta fiind condusa de o prietena. Am ... (vezi toată discuția)