avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianNicola

Activitate AdrianNicola

In cazul unei actiuni in anulare act administrativ se plateste taxa timbru judiciar de 50 lei si separat 20 lei pentru suspendarea executarii?
Apartamentul in care locuiesc are usa de la intrare vis-a-vis de usa apartamentului vecin.
Doresc sa-mi montez camera video, dar aceasta ar supraveghea si apartamentul vecin.
Ar fi aceasta ilegal?
Ce articole de lege interzic sau nu acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
se plateste amenda in 48 ore si, in cazul anularii PV de catre instanta se cer banii inapoi sau cum se procedeaza?
Am hotarare judecatoreasca pentru reconstituire drept proprietate padure pe alt amplasament decat cel initial.
Care sunt procedurile si formalitatile care trebuiesc indeplinite si ce se intampla daca nu-mi convine pozitia sau componenta acesteia?
multumesc
Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie.
Partea adversa a facut rrecurs la tribunal.
As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva este amabil si cunoaste:
1.Trebuie sa fac intampinarea de la primul termen sau pot cere amanare pentru pregatirea apararii?
2. ce calitate am eu in proces? (intimat-recurent?)
Răspuns la discuția Reziliere contract inchiriere
Daca locatarul elibereaza spatiul dupa o luna de la notificare (desi nu a expirat contractul) si se semneaza de catre parti procesul verbal de predare primire cu daunele produse se considera reziliat contractul sau locatarul este in culpa ca n-a facut notificarea cu 60 zile inainte?
Răspuns la discuția Cod civil art 1824 - 1825
acest termen de 60 zile pentru notificare este valabila si pentru contractele intre firme?
in cazul in care locatarul pleaca dupa 30 zile pentru care a platit, cum se procedeaza pentru restul de 30 zile?
Contract de inchiriere ptr 1 an si locatarul doreste incetarea contractului dupa 10 luni, cu notificare cu 30 zile inainte; in contract nu sunt prevazute clauze de reziliere.
Daca locatorul face o factura de chirie pentru 1 luna in loc de 3, cum este prevazut in contract, inseamna ca este de acord cu rezilierea contractului in 30 zile cum vrea locatarul, sau ramane termenul de 60 zile cum scrie in codul civil?
Răspuns la discuția Reziliere contract inchiriere

In cazul unui contract de inchiriere spatiu birouri intre 2 firme
Locatarul (chiriasul) vrea sa rezilieze contractul inainte de termen si in contract nu este prevazuta nici o clauza in acest sens;

In contractul de inchiriere este prevazuta plata din 3 in 3 luni, locatarul notifica dointa de a rezilia contractul in 30 zile si locatorul face o factura pentru o luna;

Se considera in acest caz ca locatorul este de acord cu rezilierea contractului in 30 zile, sau ramane valabil acelasi termen de 60 zile??