Multumesc.
Politistul de caz nici nu s-a deplasat de la birou pentru a verifica ceva in acest caz. Un individ a incercat sa-i dea foc tatei, doi martori i-au vazut stand de vorba, dar nu au vazut incidentul. Agresorul a spus ca el nu s-a aflat pe acea strada in acea zi si s-a inchis cazul ca nu sunt probe. Cei doi martori au fost ignorati, nu a verificat camerele video din trei puncte diferite, nu a vorbit cu alti vecini. L-au crezut pe acel individ, desi cei doi martori au spus ca l-au vazut acolo.
Politistul nu a facut altceva, decat sa redacteze un referat in care sa spuna ca nu sunt probe.
Buna ziua!
Intr-un dosar penal de agresiune/amenintare, am primit ordonanta de clasare de la procuror.
Unde se depune plangerea? La procuror sau la organul de cercetare penala(politie) ? Si pot depune o plangere impotriva politistului care s-a ocupat de caz? Daca da, unde?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am contract de munca pentru functia de manager achizitii intr-o firma. In plus, uneori fac traduceri pentru aceasta firma, dar fata de la HR imi spune ca nu poate sa-mi faca contract DA pentru aceste traduceri, fara insa sa-mi dea o baza legala. Ma puteti ajuta, va rog ? Se poate sa detin CIM si DA la aceeasi firma, pentru activitati diferite?
Buna ziua!
In octombrie 2017, un individ a aruncat diluant pe tata, vrand sa-i dea foc. Dosarul a ajuns la Parchet. Pana astazi, nu am primit niciun raspuns. Am facut doua cereri la Parchet, una pe 15 ianuarie, solicitand informatii, una pe 30 ianuarie solicitand chestionarea martorilor de pe salvare si a medicului de garda, si de asemenea informatii privind stadiul dosarului. Teoretic, azi s-au implinit cele 30 de zile de la ultima cerere si n-am primit niciun raspuns de la Parchet. In cat timp ar trebui sa primim raspuns si daca nu primim, ce trebuie sa facem noi?
Buna ziua!
Tatal meu a fost reclamat de un vecin cu service auto ca ar face reparatii "la negru".
Dupa ce ANAF-ul l-a vizitat acasa si a notat numerele masinilor din curte, l-a chemat a doua zi la sediu cu documentele. A fost acolo, au spus ca totul e in regula, ca mai au de facut niste verificari (n-au vrut sa spuna ce anume) si ca il vor suna peste vreo 2 saptamani.
Astazi aflam ca persoanele care l-au vizitat pe tata si au parcat masina in dreptul casei lui, au fost fotografiae (capturi de pe videocamerele service-ului, care se pare ca sunt indreptate pe casa tatei) si au primit acasa scrisori de la ANAF prin care au fost invitate la sediul ANAF.
E legal ca ANAF-ul sa chestioneze oameni care au avut masina parcata in fata unei case, nici macar in curte?
Eu il vad ca pe un abuz, dar am nevoie de o parere avizata.
Va multumesc!
N-am avut niciun contract, niciun venit. Am fost plecata din tara in 2006 si 2007. Am inceput sa lucrez cu carte de munca in februarie 2008. Nu sunt PFA. In noiembrie 2007 am avut prima colaborare pe drepturi de autor. Dar inainte de asta, n-am lucrat. Functionara de acolo mi-a spus ca sunt obligata sa platesc si se calculeaza pentru venitul minim pe economie plus penalitati. Si mai erau oameni acolo cu aceeasi problema. Se pare ca ar exista o lege care ma obliga sa platesc.
Multumesc pentru raspunsul foarte prompt.
Am fost cu dovada ca n-am avut venit, dar mi-a spus ca trebuie sa platesc, chiar daca n-am realizat niciun venit.
Deci nu e legal sa platesc acea perioada.
Buna ziua ! Poate ma puteti ajuta cu o explicatie.
Am primit o Decizie de Impunere de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru anii 2006-2011.
Din 2006 pana in octombrie 2007 nu am realizat niciun venit. In noiembrie si decembrie 2007, si ianuarie 2008, am realizat venituri din drepturi de autor (drepturi de proprietate intelectuala). Din februarie 2008 am carte de munca.
Stiu ca pe cele 3 luni in care am avut venituri din drepturi de autor va trebui sa platesc contributia retroctiv.
Dar la CAS mi s-a spus ca trebuie sa platesc si pentru 2006-2007 cand n-am realizat niciun venit, adica vreo 1.400 lei.
Imi puteti explica, va rog ?
Va multumesc anticipat,
Violeta