avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate THEODORA30

Activitate THEODORA30

Răspuns la discuția Apartament
Nu am semnat contractul, am făcut decât rezervarea de 500euro.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Sub nici o forma nu as fi platit avans lucru care exclude plata integrala in avans in conditiile in care nu primiti nimic in schimb decat niste hartii cu atat mai mult cu cat apartamentul nu este finalizat lucru care certifica faptul ca proprietatea imobilului achizitionat ramane tot in patrimoniul vanzatorului pana la momentul finalizarii ( risc pe care vi-l asumati doar dumneavoastra si cu privire la recuperarea pretului achitat integral ), avandu-se in vedere ca si in cazul unui transfer de proprietate vanzatorul are legal un privilegiu asupra imobilului pentru pretul acestuia, asa cum este el reglementat de art 1737 al. 1 pct.1 Cod Civil,
Trebuie sa consultati un avocat sau o persoana cu pregatire de specialitate pentru a verifica ce prevede contractul deja semnat de dumneavoastra, ar fi trebuit sa verificati cu mare atentie cauzele si cazurile de reziliere al acestor contracte, precum si cazurile de prelungire al termenelor de predare si doar la finalizarea lucrarilor si predarea imobilului sa se plateasca integral pretul.

Discuție Apartament
Bună ziua, am făcut rezervarea unui apartament, iar pe data de 26 luna în curs trebuie să plătesc suma întreaga pe apartament, în condițiile în care o sa fie finalizat în iulie 2020,puteti să-mi spuneți va rog ce ar trebui sa scrie în contractul de vânzare cumpărare, adică exista clauze, în căzut în care nu se tine de cuvânt dezvoltatorul? Mulțumesc frumos.
Bună ziua, în 2015 am cumpărat un apartament cu doua camere, dar pe numele soacrei, asatirita fiind, eu am contribuit cu o anumită suma de bani din vânzare unui apartament în Craiova, soțul cu o suma după vânzarea garsonierei, poate va i trebati de ce pe numele soacrei(soțul avea probleme cu băncile), nu au vrut pe numele meu, între timp a venit și bebe, acum dacă divorțez la notar și apoi cer partajul(eu locuind și după divorț tot în apartament cu copilul), am vreo șansă la partaj sau... Mulțumesc
Răspuns la discuția Enel
Mulțumesc frumos.

Avocat Minoi a scris:

Buna ziua .

Un raspuns simplu ar fii;

exista doua variante depinde ce doriti de la dezvoltator.

1) o actiune civila prin obligatia ,,de a face,, prin care solititati sa fie obligat la racordarea energiei.conform contractului.
2)sa va racordati d-voastra si sa cereti prntr-o >>Actiune in pretentii >>sa va restituie suma platita de d-voastra la racordare.

La judecatoria de care apartineti evident

Cu drag

Discuție Enel
Buna ziua,ce trebuie făcut în situația în care: am cumpărat un apartament de la dezvoltator ( in contractul de v-cumparare se stipulează că o să fie racordat la Enel,apa,etc) au trecut 3 ani și dezvoltatorul ( care a avut autorizație de șantier ) nu a depus actele necesare pt a încheia individual contracte cu enelul.Mentionez că am făcut nenumărate cereri( prin administratorul blocului) dezvoltatorului și nu am primit niciun răspuns.Sa -l dăm în judecată? Cui trebuie sa ne adresam.Multumesc.
Buna ziua,urmează să nasc în aprilie 2018, mi-am platit contribuțiile la stat dar am.lucrat fara carte de munca( deci nu beneficiez de ajutorul din partea statului) pt creșterea copilului.Intrebare:tatăl își poate lua acea lună de concediu pe care i-o oferă de drept statul? Oug111/2010? Când o poate lua? Și cum se procedează? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Poprire salariu
Este o singura poprire,dar nu se iau in calcul (PENSIA ALIMENTARA,INTRETINEREA SOTIEI SI CHELTUIELILE CASEI?)
Discuție Poprire salariu
Buna ziua,x a avut un card de credit in 2006,nu a fost achitat total iar de atunci s-au tot pasat intre birourile de recuperari,acum a primit o instiintare la serviciu ca trebuie sa-i opreasca din salariu 1/3 din salariu.
Intrebare:el plateste o pensie alimentara lunar,are in intretinere sotia(neavand serviciu),el intretine casa,cat % poate sa-i opreasca din salariu in aceasta situatie?
Multumesc.
Răspuns la discuția Fara loc de munca
Multumesc.
Buna ziua,am ramas fara loc de munca(desfacerea contractului de comun acord),doresc sa stiu ce cotributii trebuie platite la stat(c.a.s,somaj etc.)
Multumesc frumos.