avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_b

Activitate daniel_b

Buna ziua, daca comand de pe ebay iar produsele vor veni pe numele a 3 persoane (pentru a evita plata taxelor) aceste produse se pot revinde legal ?
Buna ziua, doresc sa incep o mica afacere, magazin online cu accesorii auto importate de pe ebay si alte site-uri de genul acesta dar nu stiu cum pot revinde aceste produse intrucat de cele mai multe ori nu primesc factura. Cum pot vinde aceste produse legal ? Si ce forma legala este cea mai avantajoasa ? PFA (norma pe venit, partida simpla ?, platitor sau nu de tva ? Multumesc.
Buna seara, detin un website abcd.net care este inregistrat dupa alte site-uri similare cum ar fi abcd.ro, abcd.com, etc. desi site-ul meu este mai nou, il pot inregistra ca trademark, pe nume domeniu, pe logo, pe slogan etc.. ?

Site-ul a devenit cunoscut, mai cunoscut decat cele mai vechi si doresc oarecum sa il protejez. Mentionez ca celelalte site-uri nu sunt marca inregistrata nimic....
Buna seara, am un site de jocuri online si am descoperit site-ul unui individ care mi-a furat descrierile la jocuri si imaginile acestora, pot face ceva legal in privinta asta ? descrierile sunt scrise de mine ori cumparate iar imaginile sunt facute capturi din jocuri si editate in photoshop.

Am investit multi bani si timp in acest site si nu mi se pare normal ca cineva sa imi fure munca !
Buna ziua, am o problema cu transferul unui domeniu .net la o alta firma, firma de la care am cumparat domeniul mi-a dat codul eep necesar procedurii de transfer dar nu vor sa imi dezactiveze protectia whois, si fara acest lucru nu poate avea loc transferul, le-am tot trimis tichete pentru suport dar nu vor sa imi dezactiveze aceasta protectie whois a domeniului, ei mi-au spus ca doar eu pot dezactiva aceasta protectie dar in panoul de de administrare a domeniului nu exista aceasta optiune, le-am spus acest lucru ca nu exista si sa imi spuna ei cum fac asta in caz ca nu o gasesc eu (desi am ceva experienta in acest domeniu) si priemesc intr-una acelasi raspuns din partea lor ca "Raspunsul a fost clar"

Exista vreo cale legala sa ii determin sa imi dezactiveze aceasta protectie ? imi este si frica sa nu imi inchida contul de client si sa imi taie accesul la domeniul, in acest caz voi avea mari pierderi financiare.

multumesc.
Buna seara, am si eu o problema de care m-am mai tot lovit... de multe ori cumpar de la diversi mici servicii, link-uri, bannere publicitare. Dupa ce am platit respectivilor acestia s-au afcut nevazuti.... este vorba de sume oarecum mici, 5-10 euro. Ultima intamplare a fost plata pentru un cod de reincarcare orange pt care am platit 6 euro(paypal) si nu am primit codul. Am aflat numele respectivului si localitatea, pot face plangere la politie ?

multumesc.
un roman a adus o masina din Italia iar eu am cumparat-o de la acesta !

daca nu mai am factura dintre italian si romanul de la care am cumparat masina si am doar traducerea legalizata si un print a facturii fara semnatura si stampila ? o sa am probleme la inscriere ? am indentificarea,rarul facut tot, doar chestia asta ma nelinisteste (in caz de probleme se poate sa dau o declaratie pe proprie raspundere la notar undeva ca am pierdut factura ? )

Multumesc.