avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate oana23cris

Activitate oana23cris

O societate comerciala din Romania va participa la o expozitie tot in Romania unde a inchiriat un spatiu. societatea din Romania va subinchiria o parte din acest spatiu unei societati comerciale din Italia. Factura de chirie catre societatea din Italia va fi intocmita cu TVA sau fara TVA? Si pe ce baza legala?
o societate comerciala se poate inregistra ca platitoare de TVA doar pentru a efectua o achizitie intracomunitara, urmand apoi sa devina neplatitoare de TVA? daca da, care este suma maxima?
O societate comerciala cumpara pet-uri de la persoane fizice, pe care le baloteaza si le vinde unor societati colectoare pentru reciclare. Aceasta cumparare de la persoane fizice se face pe baza unui borderou? De unde pot lua un model? Sau exista alt document?
Societatea noastra are un furnizor din Uniunea Europeana, care in acelasi timp ne este si client. Se pot compensa datoriile cu creantele? Pe ce baza legala? Sau cum se procedeaza?
O societate X producatoare de mobila din Romania doreste sa isi expuna produsele la un targ in Ucraina. Acesta societate X nu va incheia un contract de chirie pentru spatiu cu firma organizatoare a acestui targ, dar va inchieia un contract de subinchiriere cu o alta firma care va expune produse cu sediul in Ucraina.
Ce documente trebuie sa emita societatea X pentru a trimite marfa pentru expunere? Trebuie emisa factura? La cine? Trebuie numai un aviz? Ce trebuie specificat in aceste documente? Se platesc taxe vamale?
In cazul in care produsele expuse vor fi vandute la targ in Ucraina si se va emite factura trebuie platite taxe vamale?
multumesc
o societate din Romania poate emite o fila cec catre un furnizor din strainatate? sau acestea circula doar pe teritoriul Romaniei?
multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
societatea la care lucrez are ca obiect de activitate fabricarea de mobila. La sfarsitul lunii vom participa la o expozitie de mobila in Anglia. Am primit de la organizatorii expozitiei factura reprezentand taxele, plus TVA. Am mai participat si in alti ani la diverse targuri si expozitii internationale si pana acum nu am primit niciodata factura cu TVA. Este corecta factura?