avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate Zen Private Investigation SRL

Activitate Zen Private Investigation SRL

Nimeni nu te poate tine legat, dar plecarea poate avea si una din consecinte.
- daca parintii nu stiu unde esti pot sesiza politia pendru disparitie, sechestrare de persoane si alte infractiuni privind pe minori;
- conflict deschis cu parintii si familia;
- daca nu ai posibilitati materiale de trai si unde sa locuiesti pe termen lung poti ajunge pe drumuri si mai rau decat atat;
- conflict cu scoala. etc
Daca iti asumi toate aceste situatii si nu numai esti libera sa faci ce vrei, dar sa nu uiti ca agentia noastra de detectivi a cautat si adus fete de seama ta din alte tari cazute in mainile proxenetilor si traficantilor de carne vie. Deschide ochii si mintea, consulta pe cineva in care ai mare incredere si este priceput dupa care decide. As intrazni sa spun ca esti mult prea tanara pentru ca sa iei o asemenea decizie singura.
Anunt in legatura cu Deciziile Curtii Constitutionale nr 223 si 224 din 15.03.2012 (CAS 5,5%)

Din verificarile facute la casele de pensii sectoriale rezulta faptul ca suma de 640 lei, retinuta abuziv incepand cu 01.01.2011 pana in present, se va restitui celor in drept, in baza unor ordine interne, dupa ce motivarea celor doua decizii va fi publicata.
In calitate de mostenitor vreau sa revendic o suprafata de teren extravilan cumparat in anul 1924 de bunicul meu cu alti 40 de consateni. Am actul obtinut de la arhive. Nu stiu daca s-a depus vreo cerere de revendicare pana in prezent si nici nu mai am de la cine afla. Primaria spune , evident ,ca nu exista vreo cerere. M-ar interesa daca in acest moment mai pot depune o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate.
Răspuns la discuția Medierea in disputele comunitare
Este si legal si posibil, dar mai mult de atat extrem de benefic, in special la situatii conflictuale complexe. Ca sa fie posibil, institutiile statului trebuie sa fie de acord si sa stabileasca cadrul de actiune, altfel nici un sef, nici un funtionar nu va initia asemenea proceduri, mai ales ca ar fi vorba si de bani publici. Chiar si atunci cand lucrurile sunt clare, in multe cazuri nu poti rezolva problema, datorita inertiei,a minimei implicari si birocratiei. Intotdeauna mediul privat se va misca cu mult mai repede in asemenea situatii decat institutiile statului. Ma intreb daca vreun mediator din Romania a reusit vreo asemenea mediere si a fost platit din bani publici. Dar trebuie sa fie si un inceput si asa cum Domnul Vaida este optimist, asa sunt si eu.
Tot medierea ramane solutia cea mai avantajoasa. Intelegerea dvs., asa cum ati aratat mai sus, se va materializa intr-un acord de mediere si daca doriti instanta printr-o hotarare de expedient autentifica intelegerea fara costuri suplimentare. Exista si avantajul ca instanta va da termene mai scurte tocmai pentru ca exista acordul de mediere. Nu exista alte cai mai ieftine.
Sunt de acord cu orice masura legala care sa faca medierea functionala. In doi ani abea am amortizat banii cheltuiti pe cursuri, autorizare si inregistrare. Medierea nu trebuie sa se faca culegand clientii de pe holurile instantelor si incalcand regulile. Cred in mediere si sper sa profite tuturor, nu numai unui mic grup.Poate de acum CM se va implica in acest sens.
Gasiti tot ce va intereseaza pe site-ul Consiliului de Mediere.
Cred ca ar fi bine sa mai asteptati cateva zile ,poate persoana este de buna credinta. Daca a avut intentia din start sa va insele veti vedea in aceste zile ,mai precis va v-a minti si te va "aburii". Ca sa existe infractiunea de inselaciune prev. de art 215 Cod pen trebuie sa demonstrati ca ati fost indus in eroare cu stiinta de catre acest individ si pentru asta sa pastrati orice corespondenta sms etc. pentru a putea demonstra acest lucru. Incercati sa o rezolvati cat mai repede ca altfel poate dura si ani, daca organul de cercetare penala nu poate recupera prejudiciul
Răspuns la discuția tulburare de posesie
Solicitati in scris, de la inspectoratul de politie, stadiul cercetarilor in aceasta lucrare. Este posibil ca lucrarea nici sa nu fie inregistrata si asteptati degeaba. In functie de raspunsul lor decideti ce veti face. Ori lasati ca cercetarile sa fie definitivate si in acest caz politia trebuie sa faca propuneri parchetului pentru solutionarea dosarului ., ori il actionati in judecata pentru despagubiri. Cred ca in aceasta speta nu exista fapta penala.
Răspuns la discuția violare de domiciliu
In cazul de fata, fapta s-a petrecut noaptea si nu este nevoie de plangere prealabila, organul de cercetare penala este obligat sa se sesizeze din oficiu. Asa cum s-a aratat mai sus numai in cazul prev. la alin.1 este nevoie de plangere prealabila. In practica se poate intampla ca politistul sa nu doreasca sa se inregistreze cu o asemenea fapta, de frica superorilor si sa aplaneze conflictul prin metode ilegale.Deci obligatia lui este sa se sesizeze din oficiu sa inregistreze imediat lucrarea la parchet (numar unic), sa faca acte premergatoare pentru infractiunea de violare de domiciliu si eventual talharie sau tentativa la infractiunea de talharie, dupa care sa faca propuneri procurorului. In toate cazurile solutionarea este de competenta parchetului si nu al organului de cercetare a politiei. Asa ca politistul sa-si faca treaba asa cum scrie la carte, altfel comite un abuz.