avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate bobita111

Activitate bobita111

Bună seara! Am primit la inceputul lunii decembrie 2022 procesul verbal de la Primarie cu privire la finalizarea procedurii privind vanzarea terenului agricol extravilan, acesta fiind liber la vanzare. In aceasta situatie pot vinde terenul ? Dacă da, aveti idee ce acte trebuiesc la vanzare si cat dureaza trecerea terenului pe numele viitorului proprietar? Acesta spune ca lucreaza in strainatate si nu are la dispozitie mai mult de o saptamana. Credeti ca se va putea rezolva in acest timp tranzactia?
Multumesc anticipat.
Vânzare teren extravilan

Bună ziua! Am depus actele necesare la Primărie pentru vânzarea terenului extravilan, în care am scris un preț prea mic, nefiind la curent cu prețurile vânzărilor actuale. Ulterior, am pus pe un site de vânzare un preț mai mare decât cel afișat la Primărie, unde am găsit un cumpărător, acesta nefiind preemtor. Menționez că nu vrea nici un preemtor să cumpere terenul în cauză. Oferta de vânzare la Primărie este depusă în data de 29.08.2022. Întrebarea este: când pot vinde terenul acestei persoane interesate și dacă imi permite legea să vând cu preț mai mare decât cel scris în actele de la Primărie? Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Răspuns la discuția Executare silită
Vă mulțumesc frumos, pentru răspuns. Am trimis astăzi dimineață prin poștă solicitare de investire cu formulă executorie, la Judecătorie, cu hotărărea legalizată și o taxă de timbru de 7 lei (plătită prin „ghișeul.ro„) așa cum am citit într un mesaj de pe forum scris de către altcineva ( 5 lei taxă + 2 lei timbru judiciar). Sper să primesc acasă cât de curând acest document.
O zi frumoasă, vă doresc!
Executare silită

Bună seara! Ca să investesc o hotărâre judecătorească definitivă ( legalizată) cu formulă executorie, cum trebuie să procedez? Trebuie să o duc la judecătorie ? Trebuie plătită taxă de timbru 5 lei?. Mulțumesc anticipat!
Executare silita datorii
Bună seara! Vă rog frumos, sa-mi spuneți care este procedura pentru a recupera o sumă de bani cu titlu de sulta, stipulată intr-o hotarâre judecătorească (nu e trecută o perioadă anume in care trebuie sa-mi dea banii respectivi pârâtul, in hotărâre). Mentionez că hotarârea judecatorească e definitivă.
Multumesc anticipat!
Drept civil.
După trecerea celor 30 de zile de la comunicarea hotărârii în primă instanță și rămânerea definitivă a acesteia, cum pot intra cât mai urgent în posesia hotărârii definitive? trebuie să fac cerere pt incredințarea acesteia, sau trebuie să aștept primirea ei acasă? În cât timp e posibil să o primesc de la judecătorie? Trebuie să plătesc taxă de timbru sau trebuie să o legalizez?
Mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc!

adriandimitriu a scris:

30 de zile de la primire. daca partile nu voiau apel, era mai simplu sa se declare acest lucru in decursul procesului si cele 30 zile se anulau. pretul timbrelor nu face obiectul discutiilor de pe acest forum.

Bună seara!
As vrea să vând un teren extravilan, cu cadastru provizoriu si intabulat, obtinut in urma unui proces de partaj.
Aș avea nevoie de câteva informații, dacă doriți să-mi răspundeți, vă rog. Procesul in prima instanță s a finalizat la inceputul lunii Mai, a.c. Incă nu am intrat in posesia hotărârii, dar pe portalul instanței scrie în felul următor: ” Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”. Să înțeleg că hotărărea devine definitivă după 30 de zile lucrătoare după ce o primesc prin poștă, sau 30 de zile începând din ziua de 3.05.2022, când s-a încheiat procesul și a fost afișată hotărârea pe portalul instanței? Concret, în ce zi trebuie să merg la judecătorie să legalizez hotărârea, și dacă mai trebuie să cumpăr timbre judiciare pentru legalizare, și care este prețul acestora?
Menționez că nu există intenția de a face apel a niciuneia dintre părti. Este obligatoriu sa astept acel timp pt dreptul de preemptiune, sau pot sa-l scot la vanzare imediat ce am intrat in posesia hotararii definitive?
Mulțumesc din suflet pentru ajutor!

Bună ziua! Cadastrul este provizoriu și este intabulat terenul extravilan care doresc sa-l vând.
Aș mai avea nevoie de câteva informații, dacă doriți să-mi răspundeți.
Pe portalul instanței scrie în felul următor: ” Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”. Să înțeleg că hotărărea devine definitivă după 30 de zile lucrătoare după ce o primesc prin poștă, sau 30 de zile începând din ziua de 3.05.2022 când s-a încheiat procesul și a fost afișată hotărârea pe portalul instanței? Concret, în ce zi trebuie să merg la judecătorie să legalizez hotărârea, și dacă mai trebuie să cumpăr timbre judiciare pentru legalizare, și care este prețul acestora?
Menționez că nu există intenția de a face apel a niciuneia dintre părti.
Mulțumesc din suflet pentru ajutor!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Corect,uitasem de cadastru si intabulare..

In urma unui proces de partaj doresc să pun în vânzare un imobil. Mentionez că procesul s-a incheiat la inceputul lunii Mai în prima instantă. Când pot vinde acest imobil și care este procedura? Trebuie sa intreb vecinii imobilului (terenului) inainte de a-l vinde? Ori , trebuie sa anunț Primăria ca s-a schimbat proprietarul imobilului? Multumesc anticipat!