avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

Executare silită

Bună seara! Ca să investesc o hotărâre judecătorească definitivă ( legalizată) cu formulă executorie, cum trebuie să procedez? Trebuie să o duc la judecătorie ? Trebuie plătită taxă de timbru 5 lei?. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bobita111 , utilizator 12:20, 20 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va adresati executorului judecatoresc cu hotararea judecatoreasca legalizata si cu mentiunea definitiva impreuna cu cererea de executare silita aferenta si dansul va efectua demersurile necesare pentru investirea acesteia cu formula executorie.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Vă mulțumesc frumos, pentru răspuns. Am trimis astăzi dimineață prin poștă solicitare de investire cu formulă executorie, la Judecătorie, cu hotărărea legalizată și o taxă de timbru de 7 lei (plătită prin „ghișeul.ro„) așa cum am citit într un mesaj de pe forum scris de către altcineva ( 5 lei taxă + 2 lei timbru judiciar). Sper să primesc acasă cât de curând acest document.
O zi frumoasă, vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare o hotararea judecatoreasca andreya1202 andreya1202 Buna seara, Conform NCPC art 640, inteleg ca hotararea judecatoreasca este executorie de drept, nu? Cu alte cuvinte, in situatia in care exista o hotarare a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca penelopa1 penelopa1 Am facut demersurile necesare(plata taxa timbru,timbre fiscale , taxa timbru 2 lei si taxa timbru 6 lei etc) pentru obtinerea unei copii la o ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)