avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate teodora2

Activitate teodora2

Am ajuns la concluzia ca este o cauza pierduta care consuma multa energie si timp. Nu merita sa imi bat capul cu asta! Daca batranul nu ne vrea... nu-l vrem nici noi.
Ce as mai vrea sa stiu este daca nepotii vor pute fi obligati peste cativa ani de acelasi bunic sa-l intretina in conditiile in care el a cerut si va obtine inlaturarea nepotilor de la mostenire.
Daca fiica mea are un inel daruit de defuncta si o pereche de pantofi care ei ii erau mici, sunt probe acceptate in instanta?
Mai am si niste oale de fonta luate la priveghi din casa defunctei pentru parastas si care nu au mai fost returnate, dar pe care le folosim la bucatarie.
Trebuie martori pentru a demonstra ca sunt daruite/folosite?
Va rog sa ma ajutati!
Nu am luat nimic din mostenire si nici nu am folosit bunuri tocmai pentru ca nu batranul sa nu creada ca " incercam sa-i luam averea". A respins orice intentie de apropiere si s-a inconjurat de persoane interesate de casa pe care o are, in speta niste chiriasi.
Pe de alta parte mai am o problema: in cererea de chemare in judecata numele meu si al unuia dintre copii nu corespunde. Pe fiul meu cel mic, care a implinit 19 ani, il cheama Puiu, nume cu care a fost apelat tatal lui fara a avea numele acesta in acte. Batranul nu mai stie ca pe cel mai mic nepot il cheama ca pe fiul sau si in cererea de chemare in judecata l-a apelat Dragos care este al doilea prenume al fratelui sau mai mare.
La fel si in cazul meu, am primit citatia pe numele Doina cand de fapt in acte sunt Teodora.
1.Cum sa formulez intampinare pentru mine si fiul mezin cand, de fapt, fiul meu si cu mine nu suntem corect apelati?
2. Vreau sa imi intemeiez apararea pe aspectul ca batranul, care are varsta de 85 ani ar da semne de "amnezie" si ar putea fi o victima sigura pentru a i se lua casa si sa ajunga pe drumuri.... sau ceva de genul acesta.
Ce sfat imi dati?
Buna seara,
Am urmatoarea problema:
Soacra mea a decedat in anul 2007. Sotul meu era unicul fiu si, pentru a nu leza sensibilitatea socrului meu nu a solicitat si nici nu a facut demersuri in ceea ce priveste succesiunea dupa defuncta mama.
In anul 2012 sotul meu s-a stins fulgerator din viata in urma unei disectii de aorta.
Eu si cei trei copii ai mei si ai sotului meu am incercat sa il tinem aproape pe socrul meu dar el s-a retras si ne-a ocolit mereu.
Astazi am primit fiecare dintre noi cerere de chemare in judecata prin care socrul solicita dezbaterea succesiunii defunctei soacre si sa se constate ca suntem straini de succesiune deoarece nu sotul meu nu a acceptat succesiunea mamei sale.In drept se invoca art.650,art. 689, art.700 din C.Civil precum si art.1 lit.e din Legea nr. 319/1944 privind sotul supravietuitor.
Oare sa incerc sa obtin pentru copii mei ceea ce au dreptul dupa tatal lor sau nu am sorti de izbanda, si care ar fi temeiul legal
1. Asa cum am mai spus exista in Statut un paragraf care mentioneaza nivelul penaliattilor de 0.2%
2. Procentul este 0.2%
3. Adunarea Generala nu a stabilit deloc acest aspect din 2002 de cand s-a constituit Asociatia
4. S-a cerut copie de pe statut dar restantierul invoca anularea penalitatilor deoarece nu sunt mentionate in Adunarea Generala
Buna seara,
Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema:
Legea specifica: ART. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
Asta inseamna ca asociatia poate, dar nu este obligata sa stabileasca acest sistem de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta. In statutul Asociatiei este consemnat cuantumul penalitatilor de 0.2%/zi dar nu exista nici o hotarare a Adunarii Generale in acest sens.
1. Un rau platnic poate invoca lipsa bazei legale pentru calculul penalizarilor? El ar putea spune ca, daca Adunarea generala nu a stabilit sistemul de penalizari, nu este legal sa le calculez.
2. Eu as putea spune ca, acolo unde Adunarea Generala nu specifica se aplica legea si Statutul asociatiei.
3. Un executor judecatoresc mi-a spus astazi ca se aplica Indicele de Inflatie lunar obtinut de la INS dar nu pot invoca si baza legala in aceasta situatie.
Cine interpreteaza legea cel mai corect?
Cine are dreptate?
Sa inteleg ca pot incepe formalitatile de obtinere a unei copii de pe certificatul de deces al bunicii de la primarie si apoi, in instanta sau prin intermediul unui notar sa solicit dezbaterea succesiunii?
Bunicul spune ca nu pot sa am nici o pretentie deoarece testamentul ne inlatura de la orice mostenire.
Va multumesc,
Buna ziua,
bunicii mei si-au facut testament unul altuia declarand ca nu au copii(desi aveau unul -pe tatal meu).
Dupa decesul bunicii, acum sase ani tata nu a solicitat dezbaterea mostenirea dupa bunica si nu intreprins nici un demers in acest sens.
In 2012, tatal meu a decedat, si am devenit mostenitorul acestuia. As dori sa stiu daca, in calitate de mostenitor al tatalui meu pot deschide mostenirea de pe urma bunicii paterne si in ce conditii.
Va multumesc,
Răspuns la discuția Termen inmatriculare autoturism
Voiam sa stiu care sunt posibilele riscuri in cazul in care intarzii cu sase luni inmatricularea la politie.
Răspuns la discuția Termen inmatriculare autoturism
cyan a scris:


ati fost in cunostinta de cauza despre faptul ca taxa de inmatriculare nu a fost platita sau ati cumparat masina cunoascand acest "mic" detaliu echivalent aproape cu valoarea masinii?



NU, nu am stiut pana in momentul in care am solicitat adresa de la ANAF in vederea inmatrucularii la politie.