Buna ziua,
bunicii mei si-au facut testament unul altuia declarand ca nu au copii(desi aveau unul -pe tatal meu).
Dupa decesul bunicii, acum sase ani tata nu a solicitat dezbaterea mostenirea dupa bunica si nu intreprins nici un demers in acest sens.
In 2012, tatal meu a decedat, si am devenit mostenitorul acestuia. As dori sa stiu daca, in calitate de mostenitor al tatalui meu pot deschide mostenirea de pe urma bunicii paterne si in ce conditii.
Va multumesc,
Rezerva succesorala a mostenitorilor legali nu poate fi incalcata prin testament (in Romania). Dvs sunteti descendent asa ca aveti drepturi pe care legea vi le protejeaza. Solicitati sprijinul unui avocat, notar, etc
Sa inteleg ca pot incepe formalitatile de obtinere a unei copii de pe certificatul de deces al bunicii de la primarie si apoi, in instanta sau prin intermediul unui notar sa solicit dezbaterea succesiunii?
Bunicul spune ca nu pot sa am nici o pretentie deoarece testamentul ne inlatura de la orice mostenire.
Va multumesc,
puteti intreprinde formalitatile pentru desbaterea succesiunii ramasa de pe urma bunicii paterne. trebuie sa dovediti ca tatal dvs a acceptat tacit mostenirea acesteia in termenul legal. solicitati sprijinul unui avocat pentru a stabili ce varianta este mai potrivita pentru dvs.
Succesiune
ethel
Buna ziua,
Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)