multumesc pentru raspunsuri
Multumesc pentru raspuns. intrebarea mea principala este: pentru a demara aceste actiuni primul pas este de a angaja un avocat? sau exista un prim pas de a demara noi alte proceduri si dupa aceea angajarea unui avocat? din raspunsul dumneavoastra inteleg ca trebuie obligatoriu proces.cum trebuie procedat?care sunt pasii?
Buna seara,
fiul meu are un copil minor,rezultat al unei relatii de concubinaj,in urma cu 3 ani din diverse motive(stiute numai de ei),mama copilului decide sa paraseasca domiciliul,pe fiul meu si implicit copilul.Copilul ramane in casa noastra unde este ingrijit de mine,de sotul meu(bunicii) si de fiul nostru.precizez ca la acel moment nu am facut nici o plangere la politie sau oriunde altundeva in speranta ca se vor impaca.Relatiile dintre ei nu s-au imbunatatit si nu s-au mai impacat(copilul ramanand in continuare la noi).Am inscris copilul la gradinita si a fost nevoie de acordul mamei,am rugat-o sa vina sa facem actele necesare inscrierii,a venit si am rezolvat.Noi ca si parinti am tot insistat sa se impace dar asta nu a dus la nici o impacare.Precizez ca alocatia copilului o incaseaza mama deoarece ei nu au fost casatoriti(copilul poarta numele fiului meu,este recunoscut) si nici nu au avut un domiciliu comun in acte vreodata.De aproximativ 6 luni fiul meu are o relatie cu o alta fata care s-a mutat la noi, de cand a aparut aceasta fata in viata fiului meu,viata noastra si a copilului este data peste cap din cauza mamei copilului care nu mai intelegem ce vrea acum.Doresc sa precizez ca exista martori(vecinii si cadrele didactice de la gradinita)care pot marturisii ca mama copilului nu a fost implicata in nici un fel la cresterea copilului,nici material si nici macar cu prezenta(decat atunci cand dumneaei are timp adica cateva ore sambata cam din doua in doua saptamani),deasemeni precizez ca de cate ori il ia,niciodata copilul nu a dormit la domiciliul acesteia(este adus dupa 2-3 sau poate 4 ore).Nimeni nu i-a interzis sa vina sa-l ia sau sa-l vada.Cat timp fiul meu a fost singur nu am avut nici o problema cu ea(nu a venit cu scandal,nu si-a exprimat dorinta de al lua in vacante sau macar la domiciliu),de ceva vreme a inceput sa vina sa-l ia mai des sa-i promita diverse lucruri copilului,intr-un cuvant sa-i dea viata si tot programul peste cap.
Daca poate sa ma ajute cineva sa ma indrume,unde sa merg si ce sa fac in acest caz?care sunt primii pasi pe care trebuie sa-i urmam pentru a clarifica aceasta problema.precizez ca am intrebat copilul daca vrea sa mearga la mama lui si el a zis ca da merge sa isi ia telefonul(probabil ca asa i-a promis,ca-i cumpara telefon)si dupa accea vine acasa.Care este calea legala de urmat in aceasta problema?
Va multumesc anticipat(scuze pt mesajul lung dar trebuie sa explic situatia pentru a fi indrumata cat mai corect)
trebuie sa mai depun inca odata documentele?eu le-am mai timis odata tot prin posta si ma gandesc ca trebuia sa merg personal acolo pentru a primi un termen mai scurt(dar la telefon mi s-a spus ca nu este nevoie sa vin ci doar sa le trimit prin posta)?o cunostinta este in aceeasi situatie si a mers personal la acceasi instanta si i s-a dat termen in luna mai el depunadu-le dupa mine cam la 2 saptamani.in aceasta cauza stiti cumva este nevoie de avocat?va multumesc
masina este radiata de la administratia financiara exact in aceasi zi cu actul de vanzare cumparare
de aste imi este si mie frica sa nu faca ala ceva si sa fiu tras la raspundere eu.cum poate fi asta posibil daca eu am toate actele doveditoare in acest sens?din acest motiv am fost la Serv Pol Rutiera si am depus o plagere in acest sens(adica ca masina nu a fost inmatriculata de cel care a cumparat-o si ce raspuns credeti ca am primt?NU ESTE DE COMPETENTA NOSTRA(adica nu este de competenta politiei daca un om se duce si reclama o ilegalitate , nu este de compatenta politiei)adica unde ma duc sa reclam o ilegalitate?(daca nu inmatriculezi un autoturism in termen de 30 de zile de la cumparare si mai dai si datele fostului proprietar cand te opreste politia pt depasirea vitezei si amenda asta mi-a ventit tot mie adica depasirea vitezei si neprezentare de documente persoana fiind la volanul autoturismului vandut de mine in anul 2007,cum se numeste?nu ilegalitate?)
cum este posibil ca sa se dea un termen de judecata de 7 luni intr-un proces de anulare a unei amenzi(pt auto vandut in 2007),in proces cu CNADNR?in situatia in care eu am trimis prin posta toate documentele necesare de unde reiese ca nu mai sunt proprietar din 2007?de ce trebuie sa fiu prezent intr-o alta localitate daca eu nu am nici o treaba cu masina respectiva de atatia ani?daca cel care a cumparata-o si nu a inmatriculat-o si merge cu ea la Sighetul Marmatiei si ia amenda pt lipsa rovignieta eu trebuie sa marg acolo la proces?????????#-o.pate sa ma lamureasca cineva?va multumesc
nimic din ce se intampla in tara asta nu e normal, avocat sa isi ia cat mai repede ca altfel nu o inceapa procesul decat peste 1 an sau cum are noroc, eu mi-am luat avocat in iunie si in noiembrie mi-am luat permisul si de grabit nu poate fi grabit in nici un fel decat daca are un avocat oarecum bun si sa fie pe probleme de circulatie.i-a dat 5 zile de ingrijiri medicale de la IML?la mine a avut 16 zile pentru o contuzie(vanataie)si am cerut contraexpertiza si la contraexp. rezultatul a fost de 4 zile iti dai seama ce diferenta?asa ca nu trebuie sa te mai mire de ce dureaza atat de mult un proces.Problema este ca trebuia sa mearga imediat la politie sa declare si nu i se mai intampau toate astea dar asta este acum nu mai are ce face.altii omoara pe treceri de pietoni si circula ani de zile cu dovezi prelungite si altii pt o chestie minora asteapta si isi pierd locurile de munca si cate alte probleme.
(cerere trebuie facuta la procuror pe raza caruia este judecata cauza)am fost in acceasi situatie numai ca la mine s-a dus la spital celalat care era implicat fiind invatat de cineva de la munca,am stat fara permis de conducere 1 an si 9 luni, solutionarea a fost ca el era de vina si l-au pus sa plateasca inclusiv cheltuieli de judecata dar pe mine nu m-a incalzit cu nimic deoarece am ramas fara serviciu din aceasta cauza(ca nu aveam permis).sa isi ia un avocat ca altfel poate dura foarte mult si cerere degeaba face daca li s-au intocmit dosare penale(fuga de la locul accidentului este fapta penala sau nedeclararea accidentului in termen) nu are rost sa faca cereri la procuror ca nu o sa-i dea dovada de circulatie
contestatie pentru p-v pentru rovinieta l-am trimis la judecatorie si asteptam raspuns,dar nu asta imi este problema principala ci unde trebuie sa merg sa-l reclam daca politia mi-a zis ca nu ei se ocupa de aceste probleme.Daca ala face un accident sau orice ilegalitate cu masina care eu i-am vandut-o,pana la proba contrarie pe sotul meu il trage la raspundere deoarece la politie masina inca apare pe numele lui deoarece nu s-a facut inmatricularea.
In anul 2007 am vandut un autoturism unei persoane din Bucuresti, am radiat-o de la financiar si totodata am scris si pe talon data la care a fost instrainata.in 2011 luna octombrie primesc acasa amenda pentru rovinieta pentru acest autoturism cum ca in luna aprilie 2011 as fi circulat pe A2 fara rovinieta,fara stiu care este procedura am mers la politia rutiera sa ne spuna ce tr facut, acolo cautand in calculator aflam cu stupoare ca urmeaza sa ne mai vina multe alte amenzi doua dintre ele fiind pentru nepurtare centurii de siguranta si neprezentare de documente(aceste doua amenzi fiind date in acelasi loc in acelasi timp de acelasi agent)fiind la volanul acelei masini vandute de noi in 2007:O.am facut o plangere la politie impotriva acelui cumparator si primim raspuns ca nu e de competenta dumnealor!!!!!!!Deducem de aici ca acel cumparator nu a inmatriculat masina nici pana astazi si atunci cand este oprit de politie in trafic da datele sotului meu.daca puteti sa ma ajutati cu un sfat la aceasta problema va rog sa o faceti cat mai urgent deoarece exista posibilitatea ca sotul meu sa ramana fara permis din cauza punctelor acumulate pentru ceva ce nu el a a facut.am uitata sa va mai spun ca cel de la rutiera ne-a spus ca trebuia sa il luam de mana pe cumparator si sa mergem noi cu el sa isi inmatriculeze masina:)):)):)).Pentru a dovedi ca nu mai sunt proprietarul acelui auto am contractul de v-c si o hartie de la DITL sect 3 unde spune ca este radiata de pe rol.Va multumesc anticipat