Am un prieten care se afla intr-o situatie mai delicata.A fost implicat intr-un accident.Nu a fost el vinovat ci taxiul care a intrat in el , neoprind la semafor.S-au inteles pe loc , iar prietenul meu nevrand sa ii faca probleme taximetristului au plecat amandoi si si-au vazut de treaba.Problemele au aparut dupa aia.Taximetristul a avut o persoana in masina care s-a dus la spital.De aici au inceput toate.Amandoi sunt cercetati pentru parasirea locului accidentului soldat cu victime.Am inteles ca victima si-a retras plangerea si ar fi avut nevoie de ingrijire timp de 5 zile dar nu in incinta spitalului.Nu stie cum sa actioneze in acest caz.Prietenul este sofer profesionist si din asta isi castiga painea . De 2 luni sta acasa si asteapta sa i se dea drumul la dosar sau ceva de genu asta . Aveti idee cum poate fi grabit acest proces si daca exista vreo portita ? Victima e plecata din tara daca influenteaza cu ceva
prietenul dvs poate face cerere sa i se restituie permisul pana la solutionarea cercetarilor... alta solutie nu exista... dosarul pana se solutioneaza poate sa treaca si 3 ani...oricum nu el este vinovat si atunci nici nu se pune problema sa raspunda pentru presupusul prejudiciu suferit de victima
(cerere trebuie facuta la procuror pe raza caruia este judecata cauza)am fost in acceasi situatie numai ca la mine s-a dus la spital celalat care era implicat fiind invatat de cineva de la munca,am stat fara permis de conducere 1 an si 9 luni, solutionarea a fost ca el era de vina si l-au pus sa plateasca inclusiv cheltuieli de judecata dar pe mine nu m-a incalzit cu nimic deoarece am ramas fara serviciu din aceasta cauza(ca nu aveam permis).sa isi ia un avocat ca altfel poate dura foarte mult si cerere degeaba face daca li s-au intocmit dosare penale(fuga de la locul accidentului este fapta penala sau nedeclararea accidentului in termen) nu are rost sa faca cereri la procuror ca nu o sa-i dea dovada de circulatie
multumesc frumos pentru raspuns. asa s-a intamplat si la el. victima a aparut dupa cateva ore la spital si dupa aia a fost anuntata si politia. intre timp victima si-a retras plangerea. acum am inteles de la el ca este pus sub urmarire penala si ca a facut o cerere ca sa inceapa procesul mai repede. ce ar trebui sa sa faca in cazul de fata. cand ar trebui sa gasesca un avocat ?
nu stiu de ce dureaza asa de mult . cum poate fi grabit acest proces ? este normal sa dureze atat ?
nimic din ce se intampla in tara asta nu e normal, avocat sa isi ia cat mai repede ca altfel nu o inceapa procesul decat peste 1 an sau cum are noroc, eu mi-am luat avocat in iunie si in noiembrie mi-am luat permisul si de grabit nu poate fi grabit in nici un fel decat daca are un avocat oarecum bun si sa fie pe probleme de circulatie.i-a dat 5 zile de ingrijiri medicale de la IML?la mine a avut 16 zile pentru o contuzie(vanataie)si am cerut contraexpertiza si la contraexp. rezultatul a fost de 4 zile iti dai seama ce diferenta?asa ca nu trebuie sa te mai mire de ce dureaza atat de mult un proces.Problema este ca trebuia sa mearga imediat la politie sa declare si nu i se mai intampau toate astea dar asta este acum nu mai are ce face.altii omoara pe treceri de pietoni si circula ani de zile cu dovezi prelungite si altii pt o chestie minora asteapta si isi pierd locurile de munca si cate alte probleme.