Daca angajatorul nu plateste suma poprita catre banca, poate fi dat in judecata ca sa plateasca taxele si comisioanele de intarziere si dobanzile pe care banca mi le cere ( perioada in care nu mi-au dat salariul si deci nu au platit poprirea este de 6 luni, practic nu am avut de unde sa platesc)? Trebuie sa cer daune-interese, prejudicii? Care este sum ape care pot sa o cer (si sa fie aprobata de catre instanta)?
1. Se mai poate face contestatie la o executare silita, daca decizia s-a dat din luna mai 2012?
2. E valabila intelegerea cu executorul judecatoresc pe un timp mai indelungat si o suma mai mica daca, pe executarea silita termenul imbus de banca e altul?
3. Banca poate fi obligata sa respecte intelegerea facuta de catre executat cu executorul sau banca va decide suma/rata lunara si in ce interval de timp trebuie restituita?
Va multumesc pentru raspuns. Dar membrii fondatori, 3 din 4 vor sa iasa din asociatie, iar eu raman singur. In cazul acesta nu trebuie sa se schimbe statutul si actul constitutiv, sau doar trebuie un act aditional in care sunt trecuti noii membrii?
Cine sa aleaga? Din 3 membrii, 2 si-au dat demisia, iar unul e presedinte...dar cei 3 membrii au fost membrii fondatori. Cred ca intai trebuie sa se schimbe actul constitutiv si statutul, unde sunt inclusi inca 2 membrii fondatori, iar daca cei care si-au dat demisia printr-o hotarare aga spun (inainte sa isi dea demisia) ca cel care ramane membru fondator e ales in in functia de presedinte..nu e normal, sau legal ca presedintele sa caute alti doi membrii fondatori?
Situatia e mai complicata. In hotararea generala presedintele si vicepresedintele asociatiei si-au dat demisia si tot in cursul acelei hotarari s-a luat decizia ca eu sa devin presedinte. Acum, eu trebuie sa completez cele doua locuri ramase neacoperite, functia de vicepresedinte si cea de secretar general. In functia de vicepresedinte e voie sa fie trecuta sotia mea?