marydumitrescu a scris:
In primul rand contractul de inchiriere este un contract consensual, astfel ca acesta este valabil chiar daca este nu este incheiat in forma scrisa. Cu alte cuvinte, nu exista nicio conditionare de înregistrarea la administraţia finanţelor publice pentru valabilitatea contractului de închiriere. El se încheie prin acordul de voinţă, încheierea unui înscris în acest sens fiind impusă de obligaţia proprietarului de a se înregistra ca plătitor de impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor (chirii, mai simplu spus). .....
Va multumesc pt. raspuns. Acord in scris exista, prin contractul de inchiriere semnat de ambele parti in 2 exemplare si cu martor (care are ca baza si se mentioneaza in aceasta Legea 114/1996). Este adevarat ca ar fi fost obilgatia mea sa ii declar si la Finante, astfel fiind si eu mai protejat de asemenea neplaceri ca acum, dar nefiind sigur cat timp vor sta, nu am putut declara un termen precis si pe acel contract de la Finante si nici sa platesc impozite "in plus" daca plecau chiriasii mai devreme si nu imi gaseam altii nu ma avantaja.
Cred ca voi discuta si cu un avocat despre cat m-ar costa si cat ar tine un proces si astfel vad daca mai merita "chinurile proceselor". Daca nu ...asta e ..... :(( ... invatare de mine sa imi fie .... de insistat tot o sa mai insist telefonic (fara amenintari sau injuraturi) pana in "pastele cailor" sa imi recuperez sumele de la ei .... desigur exista si alte cai mai "neortodoxe" de ai face de rusine in public X-(
@doina_manuel: Copii dupa cartile de identitate ale lor am, dar nu pot stii cu certitudine daca aceasta este si adresa lor actuala.
Totodata mai am o intrebare tot legat de acest aspect: cat de legal este ca o firma de televiziune prin cablu foarte cunoscuta si controversata(nu dau nume ca sa nu fie "antireclama") sa incheie un contract pt. furnizarea serviciilor de TV+Internet catre cineva care sta in chirie la o anumita adresa, dar proprietarul imobilului sa nu fi fost de acord, respectiv sa isi fi dat acordul in scris sau macar verbal, cu instalarea si furnizarea acestor servicii?
Sunt in cunostiinta de cauza ca exista aceea "declaratie pe propria raspundere" care poate fi semnata de oricine - chiriasi, dar totusi, proprietarul unui imobil trebuie el personal sa semneze ca este de acord ca la adresa proprietatii personale sa se furnizeze un serviciu de care el practic, personal, nu beneficiaza.
Se pune aici problema, ce se intampla daca chiriasii pleaca sau sunt evacuati? Contractul de servicii a fost furnizat pe aceea adresa unde au stat chiriasii, dar nu a fost cerut de catre proprietarul imobilului. Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc pt. raspunsurile de pana acum!