Da logica este f.buna in ultimul comentariu. In cea ce priveste citarea dvs,ca intervenient fortat in instanta nu va faceti probleme daca accidentul(lovirea celor doua autoturisme)s-a
produs fara intentie si din vina dumneavoastra, Formulati o intimpinare pe care sa o depuneti
la instanta inaintte cu cinci zile de termenul stabilit impreuna cu xerocopia de pe polita RCA,in care sa va expuneti sustinerea dvs.in fapt si drept. Asiguratorul conform clauzelor din polita de asigurare si art 49-58 din Legea 136/1995 este obligat sa plateasca daunele produse de autoturismul asigurat..
Aspectele descrise de dumneavoastra nu pot fi incadrate la tentativa de omor.Eventual vatamare corporala sau vatamare corporala grava,in functie de zilele de ingrijiri medicale de care aveti nevoie pentru vindecare. Nr.de zile este stabilit de medicul legist.
Camataria se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani conform legii nr.216/2011,privind interzicerea activitatii de camatarie.
Multi camatari au solicitat pentru sumele pe care le-au dat unor persoane contracte de vinzare cumparare pentru imobilele proprietate cu titlu de garantare a imprumutului acordat,fara a mentiona acest lucru in fata notarului,la autentificarea contractului de vanzare cumparare.Prin diferite metode(dobinda la dobinda,nerespectarea termenelor de scadenta,e.t.c) suma ce trebuia restituita devenea f.mare si nu mai putea fi achitata(existau unele clauze ascunse)
Vedeti daca in localitatea dvs.mai exista asemenea cazuri si adresati-va cu o plingere penala
parchetului de pe langa judecatoria de domiciliu,in care sa mentionati si probele existente in
sustinerea plingerii,inclusiv inregistrarile pe care le aveti.
Pana la aparitia legii mentionate infractiunea de camatarie nu se pedepsea,iar in unele cazuri
incadrarea juridica se facea la art.215 cod penal(inselaciune)daca se puteau dovedi existenta elementelor constitutive a infractiunii.
Judecatoria(prin politie) identifica sigur cine este proprietarul autoturismului y,iar proprietarul stie sigur cui a vandut sau imprumutat autovehiculul,daca nu l-a condus chiar el.
Ar fi bine sa va prezentati la judecatorie la termenul citat cu datele concrete si pentru celelalte amenzi pe care le-ati primit pentru faptele comise de alta persoana in numele dumneavoastra,dupa cum sustineti
Dupa ce va edificati la judecatorie despre ce este vorba,puteti sa luati o hotarire in legatura cu ce puteti face in continuare si pe cine puteti actiona in judecata
Nu se poate face cerere de chemare in garantie in acest caz.Daca se face este fara obiect deci neintemeiata iar judecatorul o sa respinga cererea din acest considerent.
Polita RCA nu are cuprinsa si despagubirea pentru furt.
Conform art.26(1)din legea nr.136/1995,se acoda despagubiri in forma baneasca pentru:
-vatamari corporale sau deces,inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial si pentru pagube materiale. De asemenea se mai acorda despagubiri pentru pagube consecinta a vehiculului avariat,cheltuieli de judecata efectuate de persoana prejudiciata.
Pt,Mihaela 88 :daca accidentul rutier s-a produs din vina exclusiva a biciclistului,acesta nu are dreptul la despagubiri materiale,morale sau de alta natura.
Conducatorul auto in acest caz nu poate fi tras la raspundere penala sau civila.
-
Buna ziua
In baza certificatului de calitate de mostenitor emis de notar pe numele minorei si a deciziei de divort din care rezulta ca mama este reprezentant legal al fiicei sale, societatea de asigurari este obligata sa plateasa contravaloarea despagubirii prevazuta in polita al carui titular a fost defunctul
Buna ziua
Daca nu s-au platit ratele de persoana asigurata,conform clauzelor stipulate in polita,aceasta nu mai are valabilitate,caz in care aveti dreptul la comision in functie de incasarile efectuate pana la anularea contractului(politei). Ar fi bine sa va rezolvati problema in mod amiabil in caz contrar societatea de asigurari poate sa va actioneze in instanta pe cale civila.
In acest caz ,inainte de eliberarea autorizatiei de catre primarie,era absolut necesar acordul scris al proprietarului.Daca sunt mai multi proprietari este necesar acordul scris al fiecaruia.
De asemenea erau necesare avize de la RENEL,EONGAZ,etc,din care sa rezulte ca nu au retele in zona. Daca acordul nu exista si nici avizele respective s-a comis un abuz din partea primariei,posibil fals din partea constructorului. Trebuie verificat la primarie(proprietarul are acest drept) in baza caror documente s-a dat autorizatial. Art.621 C.C prevede ca unele utilitati pot
trece pe proprietatea sa,dar numai in anumite situatii,cand alta posibilitate nu exista. Nu se pune problema exproprierii decit al despagubirii proprietarului terenului.
Mi se pare inadmisibil ca o firma de constructii sa-si desfasoare activitatile pe terenul privat al unei persoane,cu autorizatia primariei primariei iar proprietarul sa nu fie cel putin instiintat de acest lucru. Dupa ce va edificati de legalitatea acordarii autorizatiei de catre primarie,puteti sa hotariti ce aveti de facut mai departe.