Asta cunosc. Intrebarea mea este daca se inchiriaza direct sau prin licitatie , deoarece apartine domeniului public?
Buna ziua. As dori sa supun dezbaterii dvs. urmatoarea speta: Consiliul local a inchiriat un spatiu din dispensarul uman pentru o societate, cu doi asociati, pentru activitati farmaceutice- farmacie. Intre timp cei doi asociati s-au despartit, iar unul dintre ei a preluat si activele fostului asociat. Acum dumnealui solicita incheierea unui nou contract de inchiriere/concesiune pe numele noii societati. Cum sa procedez?
Va multumesc.
va multumesc din suflet pentru raspuns.
Buna ziua. Sunt membru in CA al unei unitati scolare preuniversitare, din partea Asociatiei Parintilor. In acest consiliu de administratie face parte si sotia mea, cadru didactic la aceasta scoala, ca si consilier educativ, dar dansa nu are drept de vot, ci simplu observator. Doresc sa stiu daca este sau nu conflict de interese, asa cum a stipulat un coleg al sotiei, care este membru in acel CA , dar la fel fara drept de vot.
In acel consiliu de administratie mai fac parte si alti profesori ai caror soti, sotii sunt cadre didactice ale acelei scoli. Este normal, legal? Daca da ,sa stiu sa ma retrag din acel consiliu de administratie.
Va multumesc.
Buna ziua. Sunt secretar de primarie comunala, si vreau sa ma ajutati in lamurirea unor aspecte . Un consilier local sesizeaza faptul ca doi dintre consilierii locali, validati dupa alegerile din iunie 2012, ar face parte dintr-o asociatie a crescatorilor de animale, si ca atare sunt in conflict de interese si incompatibilitate. Am solicitat Asociatiei respective un punct de vedere si mi s-a transmis ca cele doua persoane nominalizate si-ar fi dat demisia din consiliul director al acelei asociatii , ramanand membri simpli. Cineva, facea precizarea ca ar trebui sa se vina cu niste hotarari judecatoresti prin care acestia si-au dat demisia din acel consiliu director, dar nicaieri nu am gasit stipulat asa ceva.Ei au facut parte ca membrii fondatori, dupa care au fost in consiliul director al asociatiei, dar ulterior validarii mandatului ca si consilieri locali, si-au dat demisia. Ma puteti ajuta?Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Va multumesc de raspuns. Dar legea nu face nici o astfel de referire.
Buna seara.
Sunt secretar la o primarie si am o mare dilema. La noi au fost arendate, prin 2011 pasunile comunale spre o Asociatie de crestere animale si catre o societate comerciala , cu domeniu de activitate crestere animale. Specific ca aceste contracte de arenda au fost incheiate inainte de a aparea legea 214/2011. Recent cei de la APIA ne fac o instiintare ca toate contractele de inchiriere sau arenda nu mai sunt eligibile si ar trebui sa concesionam aceste pasuni in conformitate cu prevederile Legii 214/2011. Totusi contractele de arenda nu isi produc efectele pana la termenul final? (In speta au fost incheiate pe o perioada de 5 ani). Daca notific cele doua parti ca ar trebui sa se alinieze conform prevederilor Legii 214/2011 si ca ar trebui sa solicite rezilierea contractelor de arenda si demararea procedurilor de concesiune, ar fi corect? Ce ma sfatuiti? Va multumesc.
Puteti construi dupa ce scoateti terenul din circuitul agricol. Mergeti la OCPI si dansii va vor da toate datele pe care le solicitati, dar dupa ce obtineti certificatul de urbanism emis de catre autoritatea publica unde aveti dvs. terenul respectiv.
In vederea emiterii unei autorizatii de construire pentru realizarea unui gard este nevoie de acordul vecinilor? Acest lucru a fost solicitat prin certificatul de urbanism emis de primare. Nu se poate construi in interiorul proprietatii fara a aduce prejudicii vecinatatii vecinului care nu vrea sa dea acordul?