avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Conflict de interese si incompatibilitati
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Conflict de interese si incompatibilitati

Buna ziua. Sunt secretar de primarie comunala, si vreau sa ma ajutati in lamurirea unor aspecte . Un consilier local sesizeaza faptul ca doi dintre consilierii locali, validati dupa alegerile din iunie 2012, ar face parte dintr-o asociatie a crescatorilor de animale, si ca atare sunt in conflict de interese si incompatibilitate. Am solicitat Asociatiei respective un punct de vedere si mi s-a transmis ca cele doua persoane nominalizate si-ar fi dat demisia din consiliul director al acelei asociatii , ramanand membri simpli. Cineva, facea precizarea ca ar trebui sa se vina cu niste hotarari judecatoresti prin care acestia si-au dat demisia din acel consiliu director, dar nicaieri nu am gasit stipulat asa ceva.Ei au facut parte ca membrii fondatori, dupa care au fost in consiliul director al asociatiei, dar ulterior validarii mandatului ca si consilieri locali, si-au dat demisia. Ma puteti ajuta?Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:10, 21 Martie 2013
OG 26/2000 (cu j'dă :) modificări)

Art. 6. - (1) În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei ...,
(2) Actul constitutiv cuprinde, sub sancţiunea nulităţii absolute:
a)
...
g) componenţa nominală a celor dintâi organe de conducere, administrare şi control ale asociaţiei;

Art. 33. - (1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie îşi are sediul asociaţia...
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
romascanu, moderator
va multumesc din suflet pentru raspuns.
Demisia sub forma scrisa in care apare si data incepand cu care renunta la respectivele functii o inregistreaza la sediul asociatiei, nu la judecatorie. La judecatorie se vor inregistra actele adunarii generale a asociatiei de alegere a noilor persoane din structura de conducere.
Dar adunarea generala se poate tine mult dupa data in care respectivele persoane au renuntat la functiile de conducere.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile adunarii generale prin care a fost schimbat consiliul director nu au fost inregistrate de judecatorie in registrul asociatiilor si fundatiilor !! judgement judgement Ce se-ntampla cand hotararile Adunarii Generale prin care a fost schimbat Consiliul Director nu au fost inregistrate de Judecatorie in Registrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte si consiliu director asociatie denmar denmar Salutare! Aceasta intrebare este pentru o asociatie oarecare si nu pentru o asociatie de proprietari. In cazul schimbarii presedintelui (si/sau a consiliului ... (vezi toată discuția)
Nulitate acte emise de asociatie og 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Doru Culea ma numesc si vreau sa va rog sa ma lamuriti cu o problema.Este vorba despre o asociatie constituita conform Og ... (vezi toată discuția)