avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate 2copii

Activitate 2copii

Răspuns la discuția cfs
Multumesc,

cred ca nu am fost suficient de coerenta si explicita pt.ca ni se sugereaza somajul sau solicitarea cfs-ului printr-o cerere de buna voie facuta cu mana noastra

Revin si iertati-mi insistenta:

in cazul somajului tehnic e nevoie de un nr.anume de persoane sau conditii sau pot intra numai anumite persoane?
Discuție cfs
Buna ziua,

va rugam sa ne ajutati cu o parere autorizata in urmatoarea situatie:
-firma la care lucram a hotarat ca in lunile ianuarie/februarie sa luam sau 2 luni de somaj sau cate o saptamana de concediu fara salariu pe luna.Asta in conditiile in care avem de luat concediu de odihna pe anii 2011 ,2012.Cum se procedeaza legal?Nu e normal sa primim mai intai Co ,apoi care din situatiile fortuite e mai avantajoasa ptr.salariati pt.ca ambele sunt o intrerupere a continuitatii cartii de munca si de aici consecintele.........

ca o solutie de compromis care sa nu afecteze aceasta continuitate e mai bine sa propun diminuarea salariului cu 25%(afernt saptamanii cu cfs) si sa vin mai putin 5 zile la serviciu?
Cum ne sfatuiti ?

va multumim
buna ziua,

as dori sa va adresez urmatoarea intrebare.Ce se intampal in situatia in care achit cheltuielile curente dar fara penalitati.N-am mai plati de vreun an nimic la asociatie pt.ca toti vecinii mei dau un consum ireal de apa de 3-2-3 mc pe luna la o familie cu 4 -5 membri.Mie care am centrala ne pune din oficiu 15 mpe luna la care a calculat si penalitati.Voi duce astazi indexul si o parte din bani dar nu va iesi calculul lor.Cum sa procedez?
va multumesc,

Buna ziua,

as dori sa inchiriez pe perioada verii niste tarabe in piata,impreuna cu o colega.Ce forma juridica a firmei recomandati:PFA,II.SRL ?

va multumesc
multumesc,

dar,neinregistrarea acestui act nu arata de pilda vechimea in meseria respectiva si experienta intr-o multinationala,apoi firma la care tu lucrezi efectiv ofera tot felul de cursuri de instruire,bonusuri samd de care tu nu poti beneficia pt.ca nu lucrezi in acte la ei.Deci.....

Si mai mult de ce refuza angajatorul sa-mi inmaneze o copie a celui act?
La semnare s-a spus ca voi primi un exemplar dupa inregistrare la Itm,acest lucru nemai avand loc#-o
Buna ziua,

va rog un raspuns la urmatoarea speta;
-angajare printr-o firma de leasing personal pt.o multinationala ,cu contract de munca pe per.determinata,care semneaza la angajare ub contract precum si un act aditional .La ITM Bucuresti se depune numai cm dar fara actul aditional care ,de fapt,stabileste locul de munca ,fisa postului.....La numeroasele insistente se raspunde cu un refuz categoric prin amanarea lucrurilor.Poate fi atacat in instanta si ce risca acest angajator ?

Va multumesc