avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate flavia90

Activitate flavia90

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Daca i-mi poate raspunde un avocat As vrea sa stiu daca nu mi a fost acordata pensia alimentara pentru copil,necerando o pot cere acum de cand Am luat copilul mai exact 7 ani.credeti ca mi se va da avand in vedere faptul ca tatal nu a contribuit cu nimic in toti acesti ani
Buna ziua,daca va uitati mai bine eu am spus ca Nu Am cerut pensie alimentara si nu mi s a dat.

gi-jane2 a scris:

Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat

Asta nu exista, sa fi cerut si instanta sa nu fi stabilit.
Cum a fost mai exact ?
Puteti cere si sa exercitati singura autoritatea parinteasca ca asa faceti de fapt. Aveti nevoie de un avocat care sa vrea si sa stie cum sa expuna problema incat sa obtineti asta.
Nu puteti obtine alocati ept copil acolo ? si tatal sa renunte la cea de aici ?
In instant asa cereti sa fie obligat sa returneze suma incasata cu titlu de alocatie.

Am inteles domunul avocat,ceea ce nu inteleg este cum e posibil sa nu primesc custodia esclusiva atata timp cat el nu i si respecta indatoriile de parinte si nu se intereseaza de nici un fel.De altfel i-i ridicaa si alocatia copilului desi copilul nu mai e de 7 ani in tara.Nu Este de acord sa mi mai faca pasaportul la copil.Deci daca eu merg in tara nu voi putea sa ma intorc aici in It. unde noi avem rezidenta si copilul scoala.Intr-un cuvint depind de el .Credeti ca a-s putea cere pensia alimentara de cand copilul e in grija mea,mai exact 7 ani si pana in prezent?
Va multumesc!
Buna seara,acum 7 ani m-am judecat pentru custodia copilul.Instanta a hotarat sa ne dea custodia comuna cu domiciliu minorului la mine(mama)in Italia,dandui drepturile tatalui la vizita.Tatal de atunci nu a venit decat in primula An sa vada copilul si nu s a mai interesat desi are o situatie destul de buna.Eu Am fost de 2 ori in tara cu copilul ducanduil sa l vada si sa petreaca tmp cu el.eu nu Am cerut pensie alimentara in instanta si nici nu mi s a dat.Intrebarea mea Este daca cer custodia esclusiva intrucat tatal nu s a interesat de minor si nu a contribuiti cu nimic desi i Am cerut ajutorul in nenumarate ori deoarece copilul merge la scoala si sunt cheltuieli etc si pensie alimentara de cand avem custodia comuna pot avea castig de cauza.
Răspuns la discuția Custodie comuna
Ne-Am judecat pe legea veche procesul fiind inceput din 2009 sibam avut hotarare definitiva si irevocabila.Am plecat din tara si dupa aceea tatal m a chemat din nou in instanta cerand custodie comuna dar domiciliul a rama la mn(mama)tatal avand program.Nu cred ca mai are valoare Acea hotarare ...

gi-jane2 a scris:

Si totusi doamna, cum ati facut prima data pasaport pt copil fara acordul tatalui ? Exact la fel veti proceda si acum.

Răspuns la discuția Custodie comuna
Va multumesc pentru raspuns dar nu inteleg totusi cum e posibil ca un judecator sa hotarasca ca domiciliul minorului sa fie la mama in Italia la adresa respectiva daca tatal nu i-si da accordul Pentru pasaport.copilul locuieste in Italia la adresa respectiva de 7 ani inpreuna ci minorul.
Discuție Custodie comuna
Am un copil minor de 11 ani,avem custodia comuna dar copilul are domiciliul la mine in Italia (mama).Tatal are dreptul de al vizita si lua in vacante,lucru pe care nu l-a facut niciodata.Intrebarea mea este Eu As purea sa-i fac pasaportul minorului Fara acordul tatalui avand hotararea judecatoreasca in care e specificat domiciliul copilului la mama in Italia?
Discuție Custodie minor
Se poate obtine custodia minorului daca tatal face o procura la un notar precum ca renunta la custodia copilului in favorea Mamei,sau e necesar neaparat o hotarare judecatoreasca?
intradevar am avut sentinta data prin apel dar hotararea data prin recurs nu mi-a fost ink redacta si am scos un certificat de grefa cu in care mentiona ca sentinta este irevocabila si am mers cu ele la instanta de fond unde mi-a fost pusa o stampila in care mentiona ca hotararea e ramasa definitiva si irevocabila.asa am procedat eu si am reusit sa fac pasaportul copilului fara semnatura tatalui si am trecut vama fara probleme.acum nu stiu exact,din cate vad situatia dansei e un pic diversa.
poi dupa ce s-a terminat fondul tatal copilui a declarat apel ,apelul i s-a respins si hotararea a devenit definitiva,mi-a ajuns in aprox 1 luna dar eu oricum nu am avut incotro pt ca tatal copilui facuse recurs si nu am avut ce face a trebui sa asttept sa se termine recursul,recursul i-a fost respins si mi-a dat hot irevocabila.