avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Activitate gbio2008

Activitate gbio2008

eu sunt curios daca vreun specialist de pe acest site va da vreun raspuns. Chiar lansez aceasta provocare fiindca majoritatea interventiilor sunt destul de evazive. Aceeasi intrebare si-au puso si altii si chiar voi aprecia consultantul care are amabilitatea sa clarifice problme dstra.
referitor la intrebare: datorita insistentelor mele firma a fost suspendata de un an; mai are inca doi ani de suspendare a activitatii. Am revocat imputernicirile date, insa am dovada ca contabila cat si cei de la resurse umane au mai semnat in numele meu(in situatia in care voi intra in posesia tuturor actelor societatii).
Multumesc: Chiar daca eu sunt responsabil pt aceastafirma, pot totusi sa ma indrept prin plangere penala impotriva celor care mi-au creat prejudicii prin folosirea abuziva in numele meu a prerogativelor mele?. Totusi doresc si o tragere la raspundere a acestor persoane (contabil , resurse umane , jurist etc)
Pentru Smeagull: multumesc; aceeasi pasi i-am gandit si eu; sa trimit scrisori celor care stiu ca detin aceste acte si sa le cer in virtutea prerogativelor sa le predea de urgenta; Culmea e ca ei s-au oferit sa mi le dea dupa ce si-au facut treaba; |Apoi vreau sa initiez o expertiza contabila si toate neregulile sa le semnalez. Este vreo procedura de predare primire a acestor acte? cu cine sa ma sfatuiesc pentru a fi indrumat in aceasta actiune? un avocat ?nu vreau sa ma expun in situatii nefavorabile mie cu atat mai mult cu cat nu am avut tangenta cu aceasta firma!
ref la aceasta problema: daca pe firma exista datorii cauzate de raportari gresite ale vechiului administrator, datorii trecute "in curs de clarificare", noul asociat va raspunde pentru acestea sau vechiul asociat va ramane solidar cu ele? Presupunem ca se descopera ca firma a inregistrat datorii la stat ulterior transferului ?
buna ziua tuturor,
situatia mea este urmatoare: am acceptat acum 2 ani datorita unor conditii sa fiu administrator si asociat unic la un SC. In calitate de angajat la firma "mama" am fost convins de patronul acesteia sa accept aceasta postura.
Ideea este ca eu nu mai lucrez de tot atata timp la societatea mama iar cei de acolo au folosit firma pt realizarea de activitati comerciale fara stiinta mea.
Toate actele si documentele contabile sunt la ei; Cum pot sa reintru in drepturile de administrator pt a controla aceasta SC?. Mai mult, cum pot constrange pe acest patron sa ma revoce si sa cesionez integral partile sociale fara alte implicatii viitoare?. Multumesc pentru raspuns
buna ziua tuturor cititorilor.
Am ajuns printr-o conjunctura administrator al unei societati pe care s-au realizat angajari de personal in constructii si prestari serviicii (inchiriere forta de munca ) catre o alta firma. In acest moment activitatea ei este suspendata; Nu am nici un control asupra acestei firme, cum spuneam anterior fiind pus administrator intr-o situatie de conjunctura.
Cum trebuie sa procedez sa renunt la acest statut? firma respectiva face parte dintr-un grup de firme, firma mama fiind una foarte importanta in orasul meu.Precizez ca nu am nici o legatura cu tranzactiile efectuate intre firme; Am dat doar un anunt la ziar prin care declar pierdute si nule stampila si certificatul de inregistrare fiscala.
Multumesc pentru raspuns