Angajatorul a procedat corect, Practic a aplicat procentul de 25% stabilit de instanta venitului efectiv realizat de dvs. Daca venitul va scadea, pensia se va calcula in minus.
Bună seara! În urma hotărârii judecătorești am de plătit pensie alimentara în procent de 25% din venitul meu. De 3 luni, salariul meu a crescut iar angajatorul a recalculat 25% din noul meu salariu pe care ii virează copilului. Întrebarea mea este dacă angajatorul are dreptul de a mari suma care îmi este reținută pentru pensie alimentara sau trebuie sa o facă doar dacă are o hotărâre judecătorească în acest sens! Mutumesc!
Sa înțeleg cu nu trebuie o noua hotărâre judecătorească pentru încetarea pensiei alimentare ci se suspenda odată cu informarea angajatorului de a opri plata acesteia?
În cazul în care își continua studiile, are cumva obligația ca la fiecare început de an universitar sa facă dovada ca încă este la facultate?
Bună ziua! Copilul meu împlinește vârsta de 18 ani peste câteva luni însă legătură dintre mine și el este inexistenta datorita faptului ca între mine și mama copilului sunt niște probleme majore de comunicare iar copilul este intr-o alta localitate și nu vrea sa ma vadă sau sa ma cunoasca. Eu nu știu absolut nimic despre copil, nici unde locuiește ( dacă o mai locui la adresa mamei având în vedere ca mama e plecata din tara de câțiva ani buni ), nici la ce scoala...etc. As vrea sa va întreb câteva aspecte:
1. După împlinirea vârstei de 18 ani, este necesara o hotărâre judecătorească ca angajatorul meu sa oprească plata pensiei alimentare către copil sau este de ajuns hotărârea prin care se specifica ca sunt obligat la plata pensiei pana la vârsta de 18 a minorului și se oprește automat?
2. Cum as putea sa fac eu dovada ca, copilul nu mai continua studiile având în vedere ceea ce am expus mai sus?
3. Copilul trebuie sa facă dovada anual ca își continua studiile în cazul în care ar alege sa urmeze o facultate? Exista și posibilitatea ca el sa se înscrie la o facultate, după 1 an renunta la ea , eu nu am de unde sa știu și plătesc 3 ani pensie fără ca el sa își fi continuat studiile.
Mulțumesc anticipat!
Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si vrea sa isi schimbe domiciliul impreuna cu copilul pentru a-si reface viata impreuna cu alta persoana in alt oras unde domiciliaza acea persoana?Intreb pentru ca fostul sot nu vrea cu nici un chip sa fie de acord cu domiciliera permanenta a copilului in alt oras decat cel actual..Multumesc anticipat!
Sa inteleg ca daca, atunci cand se depun actele de divort, se stabileste si domiciliul copilului iar apoi mama vrea sa isi schimbe domiciliul in alta parte impreuna cu copilul, nu ii va mai trebui acordul fostului sot?