avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate lutucons

Activitate lutucons

Buna ziua
La trecere dintre Romania si Ungaria la Vama Nadlag,la cintarul CNADNR am fost cintarit si sa constatat ca am depasit greutatea admisa pe cele 3 axe ale Tirului 1000 kg respectiv pe fiecare axa cu greutatea intre 200-500 kg.,am fost amendati cu amenda in valoare de 580 lei pe loc si ulterior a venit la sediul firmei un proces verbal de plata a unei despagubiri in valoare de 30.000 lei ,cea ce mi se pare o suma fabuloasa si aberanta.
Mentionam ca dupa cintarire am cerut angajatului CNADNR sa ne recintareasca chiar si contra cost deoarece soferul a observat ca in momentul trecerii peste cintar masina nu a avut o functionare corecta si a mers cu intrerupere si cu socuri din cauza alimentarii motorului cu combustibil deoarece era frig si sa asteptat o noapte intreaga la coada din vama si consideram ca din aceasta cauza a existat aceasta anomalie de cintarire.
Am fost refuzati fara drept de apel,mentionam ca la locul incarcarii am fost cintariti unde greutatea marfii este cu exact 1000 kg.mai mica,dupa cintarirea de catre CNADNR am mers la inca un cintar autorizat si am cintarit din nou camionul si a reiesit exact cantitatea de 1000 kg mai mica fata de cinarirea de la CNADNR.
Deci 2 cintare atestate metrologic au aceleasi valori iar la CNADNR exte o alta valoare.
Va rugam recomandati care ar fi rezolvarea acestui caz.
Rugam recomandati un avocat specializat pe aceasta speta daca se impune.
Va multumim
Răspuns la discuția Licitatia a cincea
In momentul in care participati la Licitatie se face un Proces verbal de participare in care se consemneaza cit oferiti dv. ,si ca nu s-a mai prezentat nimeni si in mod normal va trebui sa scrie ca (daca este Banca) nu se vinde sub pretul de...Asa este normal sa decurga lucrurile dar depinde si de catre cine se face licitatia.
Buna ziua
Am vindut un autoturism dacia unei persoate fara sa facem vreun act de vinzare cumparare la acel moment ,urmind sa sa ne intilnim si sa facem actele,dupa un timp el a vinduto la fel fara acte si nu mai doreste sa stea de vorba cu mine.
Va rog a ma indruma cum pot sa radiez masina de la politie si de la finante.
Aceasta sa intimplat in anul 2001,mentionez ca am martori care stiu ca am vidut aceasta masina,dar eu am neglijat acest aspect.
Persoana exista si ne intilnim tot timpul dar refuza sa coopereze.
Va multumesc.
Buna ziua
Am cistigat un proces in care firma mea a avut de incasat un sold cv.unor facturi cu marfa vinduta unei firme.
Mentionam ca dupa 3 ani am cistigat procesul definitiv.
Putem sa cerem dobinzi sau penalitati la soldul cistigat si recunoscut in instana,mentionam ca pe facturi srie penalitai de 0,5%/zi.
Mentionam ca pe timpul procesului nu am cerut penalitatile pt.ca nu stiam daca vom avea cistig in proces si trebuia timbrat la valoare.
Cu calculul celor 0,5%/zi valoarea penalitatilor depaseste cu mult valoarea soldului.
Intrebarea ar fi cum sa procedam sa cerem penalitati cf.facturi sau sa cerem dobinzi cf.BNR ?
Eventual contact pentru consultarea unui specialist.
Va multumesc.
Buna ziua
Dupa trei ani am cistigat un proces intre doua firme la care trebuia sam-i plateasca contravaloarea unor facturi.
Doresc sa cer in instanta dobinda la sold sau penalitati.
Va rog sa ma sfatuiti care sunt dobinzile admise in instanta si cine le stabileste,mentionez ca nu am un contract intre pari cu penalitati de intirziere dar pe facturile emise sunt prevazute si facturile sunt semnate de primire de o persoana angajata la firma respectiva dar nu sunt stampilate de firma respectiva,daca a-r trebui sa aplic acele penalitati de 0,05% /zi penalitatile ar depasi valoarea datorata.
Rog un sfat ,care este suma de dobinda pe care pot sa o cer si sa o si primesc legal.
Va multumesc.