Buna ziua. Doresc sa aflu niste informatii concrete, daca se poate.
Un amic de al nostru si-a deschis un salon de infrumusetare cu ajutorul fondurilor europene, doar ca el avand multe alte afaceri, nu mai are timp sa se ocupe de el si momentan sunt pe pierdere. A venit cu ideea ca eu cu sotul meu sa il preluam si sa ne ocupam de el, doar ca nu stiu exact daca este legal acest lucru, ce implica si daca poate sa ne transfere afacerea noua, atat de usor.
El a mentionat ceva despre un contract de asociere, apoi, dupa un timp, cand i se permite de catre legislaltie, poate sa ne treaca doar pe noi in acte. Este asa cum zice sau e mai complicat?
Care ar fi cea mai avantajoasa solutie, avand in vedere ca el nu are pretentii financiare?
La ce anume trebuie sa fim f atenti? Iar in plus, eu inca ma aflu in CCC si voi mai fi pt ca urmeaza sa nasc al doilea copil, daca voi aparea ca si administrator, se anuleaza vreun venit? Cum e mai bine sa procedam, sa fim in conformitate cu legea?
Buna ziua.
Doresc sa ma lamuriti in mai multe aspecte, daca se poate.
1. Momentan ma aflu in CCC pt primul copil, iar din vara voi fi si pt al doilea. Dar doresc sa-mi infiintez un srl-d, voi mai beneficia de indemnizatie dupa ce imi inregistrez firma?
2. Pentru a primi fondurile nerambursabile de la stat pt srl-d, resp 10 000 eur, trebuie sa completez pe site ul lor un chestionar, cine ma poate sfatui si sa ma ajute sa-l completez in asa fel incat sa primesc punctajul care trebuie? Pentru ca sunt multi termeni inca straini si pe care nu ii inteleg.
3. Am nevoie si de un plan de afaceri? Cine mi-l poate face? Este vreo firma specializata in asa ceva?
4.Daca constat mai repede de 3 ani (poate 1 an) ca afacerea nu va merge, pot sa inchid srl-d ul, fara sa platesc nimic?
5. Pentru un program de 12 h, la un magazin in incinta unui mall si nu numai, am nevoie de 2 angajati care sa lucreze pe ture? Sau e suficient unul de l-v si altul doar pe weekend-uri?
Buna ziua. Am o intrebare, si apreciez f tare raspunsurile dvs (m-ati mai ajutat o data). In situatia de fata, ma aflu in CCC de 2 ani pana pe data de 15.11.2015.
Momentan, sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste probabil in jurul datei de 1 08 2015. Asadar, inainte de terminarea CCC. Nelamurirea mea este urmatoarea. In ianurie anul acesta, 2014, contractul meu de munca a incetat de drept, de comun acord. Prin urmare, momentan nu sunt angajata nicaieri. Cum va trebui sa procedez pt acordarea indemnizatiei pt urmatorul copil? Trebuie sa fiu angajata? Daca acum ma aflu in CCC, nu ma pot angaja. Va rog sa mi dati indicatii sa stiu ce sa fac. Multumesc.
Multumesc, intr adevar, nu stiu ce vreau pt ca nu am facut facultatea care am vrut-o. :) Dar mai mult ca sigur ca voi incepe Dreptul sa nu raman cu niciun regret.
Buna seara. As dori sa ma lamuriti asupra unei chestiuni. In ce domeniu sau ca si ce pot profesa cu master in drept public, comercial sau legislatie privind siguranta transporturilor publice. Mentionez ca sunt licentiata in Management si nu in Drept si as dori sa lucrez intr-un domeniu oarecum apropiat Dreptului. Va multumesc anticipat. O seara frumoasa.