avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate anya_anya30

Activitate anya_anya30

Răspuns la discuția hotarare nerecurata
asa o sa fac! Va multumesc mult!
Buna ziua! Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. In urma unui control financiar, societatii noastre i s-a emis decizie de impunere deoarece si-a dedus TVA-ul pt. niste facturi care nu au fost incasate, firma beneficiara intrand in procedura de faliment. In speta, nu se inchisese procedura de faliment pt. firma cu care s-a lucrat. Astfel, am atacat aceasta decizie de impunere si, binenteles, am pierdut procesul deoarece ni s-au solicitat hotarari de inchidere a procedurii pt. respectiva firma. Avand contract de colaborare cu un expert contabil, am solicitat acestuia sa repare prejudiciul creat, deoarece in mod eronat a dedus acest TVA. Noi nu am mai declarat recurs, deoarece nu se inchisese procedura de faliment pt. firma cu care am lucrat, fiind din start un recurs pierdut. Expertul zice ca raspunde asiguratorul lui, dar acesta ridica tot felul de probleme, cum ca nu am declarat recurs... Este posibil sa nu raspunda asiguratorul tocmai pt. acest motiv??? X-(
multumesc mult pt. raspuns...ma gandeam sa nu fie vreo problema in legatura cu faptul ca nu s-a declarat recurs impotriva hotararii prin care am pierdut actiunea de anulare a deciziei de impunere...
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Un expert contabil are contract cu o societate comerciala. Deoarece a inregistrat niste cheltuieli ca fiind deductibile, si de fapt nu erau, in urma controlului societatea s-a trezit cu o suma de plata, plus penalitati. S-a atacat decizia de impunere in instanta, dar dosarul a fost pierdut. Societatea nu a mai formulat recurs. Expertul zice ca ar intra asigurarea lui pt. plata penalitatilor. Are vreo relevanta faptul ca societatea nu a mai formulat recurs la hotararea prin care i s-a respins anularea deciziei de impunere??? Poate fi un motiv pt. ca asiguratotul sa nu plateasca? Multumesc! :(
Răspuns la discuția penalitati de intarziere
inca ne judecam, am facut recurs. Cam ce sanse am avea? Multumesc mult!
Răspuns la discuția OUG 119/2007
Eu am avut astfel de actiune, doar pt. penalitati si mi s-a admis. Nu am avut factura, doar tabel de calcul, in baza contractului. Penalitatile nu sunt purtatoare de TVA, asa ca nu le-am emis factura.
Răspuns la discuția penalitati de intarziere
Am incercat, insa instanta ne-a respins actiunea pe motiv ca practic contractul a incetat in momentul in care s-a pronuntat sentinta prin care ni s-a admis prima actiune si ca nu mai avem dreptul la alte penalitati calculate in baza unui contract care a incetat. Ca, cel mult, puteam cere executorului (pentru ca asa a platit suma) actualizarea sumei,atat.
Buna seara! Am si eu o nedumerire. Intre 2 societati s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pe o perioada de un an. Cumparatorul, pe parcursul desfasurarii contractului, nu a achitat marfa. Vanzatorul l-a dat in judecata pt. suma neachitata la care a calculat penalitati, conform contractului, pana la data introducerii actiunii. Instanta a admis actiunea, hotararea ramanand definitiva si irevocabila. Cumparatorul a achitat suma mult mai tarziu. Pentru perioada care a mai trecut pana a achitat suma, se mai pot calcula penalitati? Conform contractului, penalitatile curg pana la achitarea debitului. #-o