avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007

Buna ziua,

Se poate face o actiune in baza OUG 119/2007 doar pentru penalitati la un contract? Este necesar sa emit o factura ptr aceste penalitati sau doar sa arat modul de calcul? Pun acesata intrebare deoarece pot avea dificultati in a trimite acesata factura, s-ar putea sa o trimita inapoi etc...).
Mentionez ca debitul principal l-am obtinut ( si incasat) tot in urma unei hotarari in baza OUG 119/2007 .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:18, 15 Februarie 2012
Trebuia sa cereti plata penalitatilor de intarziere cand ati formulat actiunea principala de recuperare a debitului (art. 6 alin. 1 lit. c din OUG 119). S-ar putea sa va respinga pe motiv ca trebuia sa formulati pretentia la plata penalitatilor odata cu solicitarea obligarii la plata debitului principal.
...perfect corect ce spune lucian huzum
aciune pe dreptul comun este urmatorul pas!
Eu am avut astfel de actiune, doar pt. penalitati si mi s-a admis. Nu am avut factura, doar tabel de calcul, in baza contractului. Penalitatile nu sunt purtatoare de TVA, asa ca nu le-am emis factura.
Dar probabil nu ati avut o actiune initiala de recuperare a debitului principal, ca ulterior sa initiati o alta in care cereti si penalitati ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante. firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Penalitati pt plata cu intarziere - va rog ajutor! Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Avem debitori care au platit facturile cu intaziere de peste 200 de zile si dupa multe telefoane. La acestia am vrea sa le calculam penalitati ... (vezi toată discuția)