avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intarziere

Buna seara! Am si eu o nedumerire. Intre 2 societati s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pe o perioada de un an. Cumparatorul, pe parcursul desfasurarii contractului, nu a achitat marfa. Vanzatorul l-a dat in judecata pt. suma neachitata la care a calculat penalitati, conform contractului, pana la data introducerii actiunii. Instanta a admis actiunea, hotararea ramanand definitiva si irevocabila. Cumparatorul a achitat suma mult mai tarziu. Pentru perioada care a mai trecut pana a achitat suma, se mai pot calcula penalitati? Conform contractului, penalitatile curg pana la achitarea debitului. #-o
Cel mai recent răspuns: anya_anya30 , utilizator 21:35, 13 Februarie 2012
aveti nevoie de o noua decizie a instantei ptr recuperarea restului de penalizari.
Am incercat, insa instanta ne-a respins actiunea pe motiv ca practic contractul a incetat in momentul in care s-a pronuntat sentinta prin care ni s-a admis prima actiune si ca nu mai avem dreptul la alte penalitati calculate in baza unui contract care a incetat. Ca, cel mult, puteam cere executorului (pentru ca asa a platit suma) actualizarea sumei,atat.
daca ati pierdut atunci nu mai aveti ce face, exista autoritate de lucru judecat.
inca ne judecam, am facut recurs. Cam ce sanse am avea? Multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia,hotararea si penalizarile poienita poienita Am fost dat in judecata pt. neplata cheltuielilor(restante) , pentru perioada iulie 2009- aprilie 2010, si s-a obtinut o hotarare judecatoreasca si executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva adriandan20 adriandan20 dupa o hot.jud.ramasa definitiva in care se stabileste obligarea achitarii penalitatilor accumulate prin neachitarea cotelor de intretinere pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Penalizari la o hotarare judecatoreasca ContSters180205 ContSters180205 In anul 2009 , am fost dat in judecata pentru neplata cheltuielilor, instanta a hotarat ca eu sa platesc restantele + penalizari +cheltuieli de judecata . ... (vezi toată discuția)